Fedett pályás Eb: lesz magyar elődöntős női 60 méteren

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 14:42
Nguyen Anasztázia remek futással bejutott az elődöntőbe női 60 méteren a prágai fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, a szombat délelőtt érdekelt másik négy magyar számára viszont befejeződött a kontinensviadal.

Nguyen a két hete rendezett országos bajnokságon 7.32 másodperces korosztályos országos csúccsal győzött, s bizonyította, hogy jó formában van, ezúttal pedig azt, hogy formája nem lett rosszabb az elmúlt időszakban. A fiatal sprinter selejtezőfutamában az ötödik helyen ért célba, ami nem ért egyenes továbbjutást, 7.33 másodperces eredményével mégis tulajdonképpen biztosan jutott be a legjobb 24 futót felvonultató vasárnapi elődöntőbe. Az országos bajnokságon mögötte második Kaptúr Éva futamában ugyancsak ötödik lett, az ő 7.46 másodperces ideje azonban nem volt elég a továbblépéshez, s végül 26.-ként zárt.

A férfiak hasonló számában az ob-első Sipos János dicséretesen versenyzett, futamában hatodik lett, élete első felnőtt világversenyén mindössze egy századdal maradt el 6.72 másodperces egyéni rekordjától, és pontosan ennyivel csúszott le a továbbjutásról is. A szolnoki sprinter a 25. helyen végzett.

A középtávfutó Kazi Tamás 1500-on a negyedik helyen ért célba (3:48.08 perc) futamában, így lemaradt a vasárnapi döntőről csakúgy, mint a magasugró Bakosi Péter, aki a 2.14 métert még sikerrel vette, a 2.19-es magasságot azonban háromszor is leverte. Kazi a 15., Bakosi a 25. pozícióban zárt.

A szombat délutáni programban Szabó Barbara a női magasugrás (16.30), Márton Anita pedig a női súlylökés (18.15) döntőjében érdekelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik