Dél-Afrika: perújítás – súlyosabb büntetést kérnek Pistoriusra

Vágólapra másolva!
2017.11.03. 12:51
null
Súlyosabb büntetést kérnek Pistoriusra (Fotó: AFP)
Az ügyészség perújrafelvételi kérelmet nyújtott be a dél-afrikai Legfelsőbb Bíróságnál, mivel súlyosabb büntetést szeretne kivívni Oscar Pistoriusnak.

 

Mint ismert, 2016 júliusában hatéves börtönbüntetésre ítéltek az amputált lábú korábbi atlétát, miután 2013 februárjában négyszer rálőtt barátnőjére, Reeva Steenkampra, aki belehalt sérüléseibe. Az ítélet már akkor nagy felháborodást váltott ki, mivel szándékos emberölésért Dél-Afrikában tizenöt év a minimális büntetési tétel, azonban több enyhítő körülmény is volt.

Bő egy évvel az ítélethirdetés után az ügyészség perújrafelvételt kért, mivel közleménye szerint a Pistoriusra kiszabott büntetés „sokkolóan enyhe ítélet”, és legalább az országban minimális 15 évet szeretnék. A pénteki első tárgyaláson a 30 éves korábbi atléta nem volt ott, hiszen büntetését tölti egy Pretoria melletti börtönben, a meggyilkolt Reeva Steenkamp ügyvédje, Tania Koen viszont igen, és hangsúlyozta: a család támogatja az ügyészséget.

A per során már másodszor fellebbez az ügyészség: először 2015-ben tette ezt, és akkor sikerrel járt, mivel Pistoriust bűnösnek találták emberölés vádjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik