Csupasport: tíz hazai hegyre futott fel a magyar trió

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 19:02
A járvány miatt világszerte törölték a különböző versenyeket, de három magyar terepfutó, Lőrincz Olivér, Medgyessy Gergely és Zenyik Róbert itthoni tájakon keresett és talált kihívást.


Ha a Kék csapat útnak indul, abból biztosan izgalmas kihívás kerekedik. Legutóbbi vállalkozása során hazánk tíz legmagasabb hegycsúcsa volt a célja a Lőrincz Olivér, Medgyessy Gergely, Zenyik Róbert alkotta triónak. Számos kőkemény, szintes, technikás magashegyi próbatétel sikeres teljesítése után hazánk tíz legmagasabb hegycsúcsának meghódítását célozták meg. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet teljesen átírta az amatőr sportolók 2020-as versenynaptárát is, a rendezők szinte az összes futóversenyt törölték vagy későbbi időpontra halasztották. Sok sportkedvelő ezért virtuális próbatételeken élte ki bizonyítási vágyát, s voltak, akik az egyre népszerűbb instant túrákon arattak sikereket.

„Olyan tartalmas és egyedülálló próbatételt kerestünk, amiért nem kellett több száz kilométert utaznunk külföldre, mégis elég kemény, izgalmas és kellően megterhelő – mondta Lőrincz Olivér. Magyarország nem bővelkedik magashegyi körülményekben, de futóedzőként is azt vallom, fel lehet készülni az alpesi megméretésekre a magyar terepviszonyok mellett is. Elvégre van nekünk Mátránk, Bükkünk, Börzsönyünk vagy Zemplénünk, ahol keresve sem találni szebb útvonalakat, amelyeken jelentős a szintkülönbség is. Így minden adva van az igazi erőpróbához.”

A kihívásról további részleteket megtudhat a csupasport.hu oldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik