Csupasport: Roskovics Miklós futása szusifalatkákkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 19:09
Ultrafutó beszélget ultrafutóval a világ egyik extrém hosszú távú versenyéről, a japán Szakura Micsiről: Vágó Boglárka, a Csupasport munkatársa a 250 kilométeres távon harmadik helyen célba érő Roskovics Miklóst faggatta.

Egy hete abszolválta sikeresen a négytagú magyar különítmény – Maráz Zsuzsanna, Roskovics Miklós, Büki Tivadar és Simonyi Balázs – a japánok Spartathlonját, a virágzó cseresznyefák útját kétszázötven kilométeren át követő Szakura Micsit. Maráz Zsuzsanna második lett a nők között, míg a férfiaknák Roskovics Miklós a harmadik helyen ért célba, s a Csupasportnak ő mesélt a versenyen tapasztalt élményeiről, s arról is, hogyan készül egy-egy extrém, sivatagi versenyre.

„A sivatagi futások előtt három-négy alkalommal alszom a teraszon, hogy kitapasztaljam, elég meleg-e a felszerelésem, mert nem szeretném, ha a verseny helyszínén érne kellemetlen meglepetés, például az, hogy nem megfelelő a hálózsáko” – mondta a Csupasportnak, ahol elolvashatják Lubics Szilvia kalandjait is a Namib Race-en, aki a világ egyik legkülönlegesebb sivatagában versenyzik és ír – férje segítségével – naplót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik