Csupasport: Motivált voltam és vegán! – Carl Lewis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 20:50
Az Év Sportolója Gála díszvendégeként Magyarországon járt a legendás atléta, az amerikai Carl Lewis, aki lapunknak mesélt a vegán életmódjáról és a maiak megváltozott motivációjáról.

A kilencszeres olimpiai bajnok Carl Lewisról kevesen tudják, hogy sikereiben döntő szerepet tulajdonít egykori vegán életmódjának, annak, hogy étrendjéből 1990-ben, még harmincéves kora előtt száműzte az állati eredetű termékeket. Érdekes azonban, hogy ez a fajta táplálkozás nem meggyőződésből fakadt nála, hanem tudatosságból, mivel tudta, hogy erre van szüksége a sikerekhez.Carl Lewisról kevesen tudják, hogy sikereiben döntő szerepet tulajdonít egykori vegán életmódjának, annak, hogy étrendjéből 1990-ben, még harmincéves kora előtt száműzte az állati eredetű termékeket. Érdekes azonban, hogy ez a fajta táplálkozás nem meggyőződésből fakadt nála, hanem tudatosságból, mivel tudta, hogy erre van szüksége a sikerekhez.

„Azóta már nem vagyok vegán, bár mostanság sem eszem sok húst, de akkoriban ez kuriózumnak számított – mesélte lapunknak az 57 éves Carl Lewis. – A nyolcvanas években az emberek nem figyeltek annyira az étkezésre, nem tartották fontosnak, de én idővel rájöttem, ahhoz, hogy formában tartsam magam és egészséges maradjak, másképp kell táplálkoznom.”

Ezen kívül a Csupasport bloggere, Vágó Boglárka a futók közötti köszönési etikettet járja körül – a maga módján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik