Atlétikai vb: érdektelenség és kongó lelátó Moszkvában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.12. 13:13
null
Már Moszkvában sem lehet mindenkit kivezényelni a lelátóra (Fotó: Reuters)
Kínos érdektelenségben zajlott le a moszkvai atlétikai világbajnokság hétfő délelőtti programja, a Luzsnyiki Stadion kongott az ürességtől, amit több hírügynökség is kiemelt a beszámolójában.

Vasárnap este Usain Bolt 100 méteres síkfutásban szerzett aranyérmének iscsak kétharmadig telt ház tapsolt (pedig 300 rubelért, azaz 2000 forintért be lehetett jutni a vb fő versenyszámának fináléjára), amit az esti viharral magyaráztak a szervezők, hétfőn viszont zavartalan napsütésben tartották meg a délelőtti programot, és csak néhány néző kószált vagy üldögélt a lelátón. Zajt csak a néhány százan összegyűlt ukránok csaptak olykor-olykor.

„Ez halott közeg, semmi hangulata nincs. Ég és föld a különbség a londoni olimpia és a mostani vébé között – mondta Félix Sánchez dominikai 400-as futó, aki tavaly 80 ezer tomboló néző előtt nyert aranyérmet Londonban, hétfőn viszont nagy csendben jutott tovább az előfutamból. – Minket nem kell félteni, legalábbis engem.Voltam már négy olimpián és nyolc világbajnokságon, tudom, hogyan kell alkalmazkodni a körülményekhez."

A rendezők szerint a forróság miatt üresek a lelátók.

„Ismerem a moszkvaiakat, ilyen hőségben nem mozdulnak ki, ha pedig igen, akkor elmennek nyaralni. Még azt is el tudom képzelni, hogy az sem megy ki, aki megvette a jegyét – mondta Szerhij Bubka, a nemzetközi szövetség (IAAF) alelnöke, hatszoros világbajnok rúdugró. – Pedig mindenben együttműködtünk a rendezőkkel, alaposan megtervezett programot találtak ki a nézők idecsalogatására. Belátom, sokkal nehezebb üres stadionban jó eredményt elérni, sokkal könnyebb úgy motivációt szerezni, hogy tízezrek buzdítanak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik