Atlétikai vb: női távolugrásban is lesz magyar a fináléban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.05. 18:18
Nguyen Anasztázia bejutott a döntőbe, Farkas Petra viszont kiesett távolugrásban szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon.

Női távolugrásban 675 centiméterben határozták meg a selejtezőszintet. Nguyen Anasztázia idén többször megjavította az egyéni csúcsát, és 677 centiméteres legjobbjával kijutott a vb-re. Az MTK vb-újonc versenyzője Dohában 641 centivel kezdett, a második kísérlete érvénytelen volt, és harmadikra érte el a legjobbját (654), amellyel a 11. helyen bekerült a vasárnapi fináléba. Nguyen Anasztázia idén többször megjavította az egyéni csúcsát, és 677 centiméteres legjobbjával kijutott a vb-re. Az MTK vb-újonc versenyzője Dohában 641 centivel kezdett, a második kísérlete érvénytelen volt, és harmadikra érte el a legjobbját (654), amellyel a 11. helyen bekerült a vasárnapi fináléba.

Farkas Petra, az idei U23-as Eb ezüstérmese, aki az idén szintén megjavította az egyéni rekordját, 672-ig jutott. A szombati selejtezőben elsőre 608 centimétert ugrott, aztán 644-re javított. A BHSE atlétája harmadikra 620 centimétert teljesített, összesítésben a 23. helyen végzett az első felnőtt-vb-jén.

Óriási meglepetésre kiesett az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai Brittney Reese, akinek legnagyobb, 652 centiméteres ugrása csak a 13. helyhez volt elég.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Vincze Szabolcs

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik