Atlétikai vb: nagyon csalódott a rivális, akit Baji lehajrázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 07:54
A bronzérmes Baji Balázs mögött két századmásodpercnyi lemaradással negyedikként célba érkező Garfield Darien rendkívül elkeseredetten nyilatkozott a 110 méter gát világbajnoki döntője után: úgy véli, ha a mellette futó Shane Brathwaite nem billenti ki az egyensúlyából, dobogós lehetett volna hétfő este Londonban.

„A felvételt visszanézve is látható, hogy a harmadik gátnál hozzáért a karomhoz – idézi a L'Équipe Garfield Darient. – Nem is értem, hogyan tudtam versenyben maradni, hiszen elveszítettem az egyensúlyomat. Ha ez egy szimpla verseny, és nem a világbajnokság, akkor a negyedik gátnál megállok. Éppen a gyorsítás közben billentem ki, és ilyen sebességnél már nem lehet érdemben korrigálni. Egyértelmű, hogy ott elúszott az érem lehetősége, és ezzel rögtön tisztában is voltam. Hogy végül két századdal vagy négy tizeddel maradsz le a dobogóról, az voltaképpen már mindegy.”Garfield Darient. – Nem is értem, hogyan tudtam versenyben maradni, hiszen elveszítettem az egyensúlyomat. Ha ez egy szimpla verseny, és nem a világbajnokság, akkor a negyedik gátnál megállok. Éppen a gyorsítás közben billentem ki, és ilyen sebességnél már nem lehet érdemben korrigálni. Egyértelmű, hogy ott elúszott az érem lehetősége, és ezzel rögtön tisztában is voltam. Hogy végül két századdal vagy négy tizeddel maradsz le a dobogóról, az voltaképpen már mindegy.”

A francia újságírók felvetésére, miszerint kívülről még a kilencedik gátnál is úgy tűnt, hogy versenyben van az éremért, Darien a következőt válaszolta:

„Igen, de a negyediknél minden felborult. Onnantól kezdve minden gát előtt túl közelről kényszerültem elrugaszkodni. Addig az aranyérmet sem tartottam elérhetetlennek, de ott fejben is összezavarodtam, maradt időm gondolkodni, és az sohasem jó… Ha már veszíteni kell, jobb, ha ennek oka a saját hibád, mondjuk a túl nagy kockázatvállalás.”

Mint beszámoltunk róla, a remekül versenyző Baji Balázs mellbedobással előzte meg a franciát, és bronzérmével a magyar atlétika történetének egyik legszebb sikerét aratta.

ATLÉTIKAI VB, 110 M GÁTFUTÁS, DÖNTŐ – EMLÉKEZTETŐ
1.Omar McLeod (Jamaica)
13.04 másodperc
2.Szergej Subenkov (független induló)13.14
3.BAJI BALÁZS (MAGYARORSZÁG)13.28
4.Garfield Darien (Franciaország)
13.30
5.Aries Merritt (Egyesült Államok)
13.31
6.Shane Brathwaite (Barbados)
13.32
7.Orlando Ortega (Spanyolország)
13.37
8.Hansle Parchment (Jamaica)
13.37

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik