Az MTK Budapest tokiói olimpiai kvótás sportolójának – a magyar szövetség honlapja szerint – kiújult korábbi combhajlító-sérülése, és a az orvosi stábbal, illetve a szövetség vezetésével közösen úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy rásérüljön és veszélyeztesse felkészülését a jövő évi nyári játékokra.

Kámán Bálint sportszakmai igazgató az MTI-nek elmondta, két-három héttel a vb előtt panaszkodott a versenyző a sérülésre, de az akkor nem tűnt komolynak és a vizsgálatok sem mutattak ki súlyosabb problémát. A helyzet azonban nem javult.

„Ma reggel hívott Szabó Dezső, hogy voltak Berkes doktornál egy újbóli vizsgálaton, amelyen kiderült mi a baj. Ezután döntöttek a visszalépés mellett” – nyilatkozott Kámán Bálint.

Hozzátette, a többi atléta közül a két kalapácsvető, Halász Bence és Pars Krisztián, valamint a súlylökő Márton Anita megérkezett Dohába, velük minden rendben.

Az Eb-negyedik Krizsán az idén kitűnő formában versenyzett, előbb májusban Götzisben 6469 pontra javította egyéni csúcsát, majd júniusban 6619 pontos új magyar rekorddal - mellyel negyedik az idei világranglistán - második lett a franciaországi Talence-ben rendezett többpróbaversenyen. A magyar csapat tagjai közül ő állt a legelőkelőbb helyen a nevezési listán, 6619 pontjával negyedik volt, pontszerzésre, de akár éremre esélyesként indulhatott volna a vb-n.

A magyar válogatott szereplését eddig nem kísérte szerencse a vb-n, a kalapácsvető Gyurátz Réka és a diszkoszvető Huszák János kiesett a selejtezőben, Wagner-Gyürkés Viktória bukott a 3000 m akadály előfutamában és búcsúzott, 50 kilométeres gyaloglásban Helebrandt Máté kimerült és elvesztette az eszméletét, Venyercsán Bence a 26. helyen ért célba, Madarász Viktória pedig 39. lett 20 kilométeres gyaloglásban.

Hétfőn a gerelyhajító Szilágyi Réka a selejtező második csoportjában lesz érdekelt – magyar idő szerint – 17 órától, Szűcs Valdó pedig 110 m gáton áll rajthoz az előfutamban este hét után nem sokkal.