Atlétikai vb: Fiatal és hülye vagyok – így örült a meglepetésgyőztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 20:00
null
Warholmnak nagyon bejött a norvégiai időjárás (Fotó: AFP)
Szerda estig Norvégián kívül igen kevesen hallottak Karsten Warholmról, aki elképesztő versenyzéssel első lett a 400 méteres gátfutásban a londoni atlétikai világbajnokságon.

A szám nagy esélyesének az amerikaiak olimpiai bajnoka, Kerron Clement, illetve az Európa-bajnok török Yasmani Copello számított, Warholm azonban mindenkit lehagyott a szakadó esőben és 48.35-ös idővel a legjobbnak bizonyult.

A győzelem utáni grimaszegyveleg bejárta a világsajtót, a norvég atléta annyira nem hitt el a történeteket, hogy a Reuters egyik fotósát megkérte, csípje már meg. A röpke fájdalom után elégedetten jelentette ki: „Ez valóban valóságos!”

Később azt mondta, sokat jelentett számára, hogy látott norvég szurkolókat a lelátón. „Hideg volt és esett, mint Norvégiában. Na, ezért nyertem! A versenystratégiám egyszerű volt: gyorsan futni és jól ugrani. Fiatal és hülye vagyok, ez nekem ment” – jelentette ki.

A győztes ünneplés közepette kapott a lelátóról egy viking sisakot, amelyről csütörtökön az egyik újságíró megkérdezte: tervezi-e visszaadni rajongójának. A válasz egyszerű volt: „Nem!”

warholm1629
warholm1629

Warholm a negyedik norvég atléta, aki világbajnoki érmet nyert: 1983-ban, Helsinkiben Grete Waitz maratonfutásban, 1987-ben, Rómában Ingrid Kristiansen 10 ezer méteren győzött, míg Vebjörn Rodal 1995-ben, Göteborgban a harmadik helyen ért célba 800 méteren (egy évvel később azonban olimpiai bajnok lett Atlantában).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik