Atlétikai vb: a magyar szövetség szerint a sport győzött

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 18:42
null
A 2023-as vb-re tervezett atlétikai stadion látképe madártávlatból (Fotó: MTI)
„Az atlétika győzött” – reagált a magyar sportági szövetség (MASZ) a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésére, amellyel a testület – feltételekkel – támogatását adta a 2023-as budapesti világbajnokság rendezéséhez.


„A Magyar Atlétikai Szövetség üdvözli, hogy Csepel és Ferencváros képviselő-testülete után a Fővárosi Közgyűlés is támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. Egyúttal örülünk annak, hogy a végig kulturált mederben zajlott vitának a végeredménye, hogy a világbajnokság tekintetében pártpolitikán átívelő, széles körű támogatás jött létre”
– írta honlapján reagálásban a MASZ, amely annyit tett hozzá, hogy az előtte álló feladatokat összesíti és célja, hogy mihamarabb folytatódjon a vb szervezése.

A Fővárosi Közgyűlésben a képviselők 31 igen szavazattal, egyhangúlag döntöttek arról, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által hétfőn már ismertetett feltételek megvalósítása esetén támogatják a világbajnokság fővárosi megrendezését.

ELŐZMÉNY
Feltételekhez kötve, de egyhangúlag megszavazták a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését. Ennek alapján egy nyílt, lakossági tömegsport igények kielégítésére is alkalmas és kulturális események befogadására is képes, hosszú távon fenntartható, a zöld szempontokat maximálisan érvényesítő rekreációs célú közpark részeként épülhet meg a világbajnokság megrendezésére is alkalmas atlétikai központ. A feltételek között szerepel, hogy a kormány – a fekvőbeteg-ellátásban tervezett fejlesztéseken felül – legalább 50 milliárd forintot fordítson a kerületi önkormányzatok egészségügyi alap- és szakellátási fejlesztésinek támogatására.

A testület ülése alatt fiatal sportolók az atlétikai világbajnokság megrendezését támogató csendes demonstrációt tartottak a Fővárosi Közgyűlés épülete előtt. A megmozdulásban részt vett Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is – számolt be a közgyűlésről az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik