Atlétikai Eb: Krizsán nyerte a 800 métert hétpróbában, a 7. helyen zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 20:52
A női hétpróbázók utolsó száma a 800 méter volt, amelyben Zsivóczky-Farkas Györgyi az első futamban lett volna érdekelt, de nem állt rajthoz, így helyezetlenül zárta az Eb-t. A szám másik magyar atlétája, Krizsán Xénia a második futamban élen végezve megnyerte a számot.

A 25 éves Krizsán remekelt, 2:07.61-es eredménnyel első lett a futamában, amivel kereken 1000 pontot gyűjtött. Ezzel egyúttal a női hétpróbázók 800 méteres számát is megnyerte, és összesen 6367 ponttal, több pozíciót előrébb lépve a 7. helyen fejezte be a versenyt.

„Reggel kicsit izomlázam volt, de jól sikerült a bemelegítésem. A távolugrásnál a második kísérletnél hatalmas kő esett le a szívemről, mert elégedett voltam vele, de azt is éreztem, több van bennem. Erre össze is jött egy akkora ugrás, amekkora világversenyen még soha. A gerely csalódás volt, edzéseken 47 méter felett dobtam, ezért nagy önbizalommal álltam oda, de nagyon gyengén ment. Kapkodtam, meg akartam küldeni a gerelyt, de nem találtam bele” – idézte fel a délelőtti versenyeket Krizsán.

„A nyolcszáz méteren aztán volt bennem egy kis düh, és bizonyítási vágy, mert a fedett pályás világbajnokság nem sikerült jól, javítani akartam ebben a számban. Tudtam, hogy élre kell állnom, és bár nem esett annyira jól a futás, mint Londonban, de kiderült, hogy akkor is képes vagyok ilyen időre, ha nem esik annyira jól. A fő cél a hatba kerülés lett volna, de küzdeni kell tovább” – mondta Krizsán a verseny után.

Az Európa-bajnok a belga Nafissatou Thiam lett (6816 pont), a második a brit Katarina Johnson-Thompson (6759), a harmadik pedig a hazai kedvenc Carolin Schäfer (6602).

A kiesők mellett a németek másik két versenyzője, Louisa Grauvogel – aki a hetedik helyen állt hat szám után – és Mareike Arndt (12.) sem tudott rajthoz állni 800 méteren. A két atléta autóbalesetet szenvedett, amikor a délelőtti program után a csapat szállodájába tartottak. Egyikük sérülése sem súlyos, de megfigyelésre kórházba szállították őket.

ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG, BERLIN
HÉTPRÓBA
1. Nafissatou Thiam (belga) 6816 pont,
2. Katarina Johnson-Thompson (brit) 6759, 3. Carolin Schäfer (német) 6602, …7. Krizsán Xénia 6367

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik