Atlétikai Eb: Kozák Luca országos csúccsal döntős 60 gáton

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.03. 12:49
null
Kozák Luca óriásit futott a 60 gát elődöntőjében (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Kozák Luca 7.97 másodperces eredménnyel, új országos csúccsal győzött a 60 méteres gátfutás vasárnapi elöntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. Az országos bajnok Kerekes Gréta szintén ott lesz a fináléban, ő 8.05 másodperces idővel futamában a harmadik helyet szerezte meg.

Ami rossz hír, hogy Kozák Luca jobb bokája kibicsaklott a futam után, a 22 éves atléta sántikálva jött le a pályáról. Remélhetőleg elindulhat az esti, 19.25-kor kezdődő döntőben.

Dr. Kiss Marianna csapatorvos az M4 Sportnak elmondta: Kozák szerencsétlenül lépett, s kompressziós kötést tettek a bokájára. Kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy a döntőben minél panaszmentesebben állhasson rajthoz. Kitért rá, az első vizsgálatok alapján nincs nagy baj, röntgenvizsgálatnak nem vetik alá, a bemelegítésnél dől majd el, elindul-e a fináléban. A döntő után mindenképp alapos kivizsgálásnak vetik alá.

Férfi 60 méter gáton Szűcs Valdó 7.75 másodperces idejével futamában hatodik, összességében a 12. időt futotta az elődöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik