Atlétikai Eb: Ez nem az én napom volt – Baji Balázs

VINCZE SZABOLCS (Berlin)VINCZE SZABOLCS (Berlin)
Vágólapra másolva!
2018.08.11. 08:47
null
Baji Balázs döntőbe jutott, de a finálé nem úgy sikerült, ahogy szerette volna (Fotó: Szabó Miklós)
Önkritikusan elismerte Baji Balázs, a péntek nem az ő napja volt: világbajnoki bronzérmes gátfutónk a berlini Európa-bajnokságon 110 gáton állt rajthoz, végül 13.55 másodperc alatt teljesítette a fináléban a távot, így a nyolcadik helyen zárt.

 

– Mi történt a döntőben?
– Ebben a mai napban az volt az egyetlen pozitív, hogy a harmadik Európa-bajnoki döntőmben futhattam, igaz, ott viszont messze elmaradt a vártaktól a teljesítményem – válaszolta Baji Balázs a Nemzeti Sportnak. – Az állapotommal nincs baj, de ez nem az én napom volt. Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy elő tudok varázsolni valamit, nem sikerült.

– Mikor érezte, hogy ez nem lesz meg?
–Jól kezdtem, az első pár gátam jó volt, és próbáltam abban a ritmusban maradni, de közben kicsit hátrébb kerültem, és döntenem kellett, hogy vagy minden marad így, s akkor befutok valahol a végén, vagy ráteszek rá egy lapáttal, amiben mindig benne van a hiba. Egy lapra tettem fel mindent, és nem jött be. A végén még volt egy csúnya hibám, letalpaltam a gátat, és kizökkentem a ritmusból.

– Jó formában érkezett?
– Kicsit gyengébb állapotban jöttem Berlinbe, mint tavaly Londonba, akkor óriási volt az önbizalmam, úgy éreztem, ide nekem az oroszlánt is! Most oda kellett figyelnem, már a bemelegítésnél is éreztem, hogy nem minden tökéletes, de a döntő előtt ezt nem vallhattam be, mert azt akartam érezni, hogy képes vagyok rá. Nyilván nem 13.55-ös állapotban vagyok, mint az időm mutatja, ám a nagy számok törvénye szerint többször marad el a siker, mint ahányszor bejön. De a lényeg, hogy ott vagyok Európa élvonalában.

– Meglepte valaki a mezőnyből?
– Martinot-Lagarde nagyon jó formában érkezett, rajta éreztem, hogy jó lesz, de Subenkov is meglepett, igaz, ellenkező előjellel, mert elmaradt magától. Szerintem összeszedhetett valami kisebb sérülést is, mert nagyon intenzív éve volt, és szerintem elfáradt az Eb-re, ahol nem jött ki neki a lépés, nyilván nem a második helyért jött. Azonban úgy éreztem, mindenki egy kicsit elmaradt magától, csak Martinot-Lagarde nem. A döntő izgalmas volt, mindenki képes lett volna meglepetést okozni, de csak egy ember tudta megoldani.

– De még nincs vége a szezonnak.
– Tizennyolcadikán még indulok a birminghami Gyémánt Liga-futamon, mert folytatódik a harc a döntőért. Ott be kell bizonyítanom, hogy ennél sokkal több van bennem.

ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG, BERLIN
férfi 110 m gát, döntő: 1.
Pascal Martinot-Lagarde (francia) 13.17, 2. Szergej Subenkov (orosz) 13.17, 3. Orlando Ortega (spanyol) 13.34, …8. Baji Balázs 13.55

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik