Atlétika: visszavonult Tóth Lívia universiade-győztes futó

Vágólapra másolva!
2019.06.29. 17:00
Befejezte pályafutását Tóth Lívia universiade-győztes, magyar csúcstartó futóatléta – adta hírül egyesülete, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a honlapján.

Azt írták: Koós-Hutás László edző tanítványa még 39 évesen is heti négyszer-ötször edz, ugyanakkor búcsút mond az aktív versenyzésnek.

Tóth Lívia a klub történetének egyik legeredményesebb atlétája. Magyarországon 2002 és 2010 között fő számában, a 3000 méteres akadályfutásban és a középtávfutó számokban verhetetlennek bizonyult, éveken át a legkomolyabb világversenyek állandó résztvevője volt.

A futó 3000 méter akadályon aranyérmes lett a 2005. évi egyetemi és főiskolás világbajnokságon, az Universiadén, és ugyanebben a számban negyedikként zárt az atlétikai világdöntőben.

Tóth Lívia három világbajnokságra, két Universiadéra, négy Európa-bajnokságra harcolta ki a részvétel jogát, többször állt dobogón Grand Prix-versenyeken, háromszor győzött Európa Kupán, huszonkét magyar bajnoki elsőségre tett szert, 2005-ben az év magyar női atlétájának választották - emlékeztetett az egyesület.

A klub felhívta a figyelmet arra, hogy a sportoló 2000 méter akadályon 6:11.63 perccel, 3000 méter akadályon 9:30.20 perccel tartja a magyar csúcsot, utóbbi eredménnyel még a mai Gyémánt Liga-sorozatban is a legjobb nyolc közé lehet kerülni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik