Atlétika: visszavonul a pályaversenyzéstől Papp Krisztina

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.09. 13:08
Papp Krisztina az Európa-bajnokság szerdai, 10 000 méteres futása után bejelentette, hogy befejezi pályaversenyzői pályafutását.

Papp Krisztina a 13. helyen végzett 10 000 méteren az igencsak meleg időjárás miatt kicsit sem könnyűnek mondható versenyen.Papp Krisztina a 13. helyen végzett 10 000 méteren az igencsak meleg időjárás miatt kicsit sem könnyűnek mondható versenyen.

„Amikor beértem, meglepődtem, fogalmam sem volt, hanyadik vagyok. Másrészről annyi minden történt a felkészülés alatt, kevés lenne a hely leírni, életem legnehezebb felkészülése volt. Még a legutolsó pillanatban is olyan meglepetések értek, amikre végképp nem számítottam” – írta a Facebook-oldalán Papp.

Ám ez a verseny több okból is emlékezetes marad a magyar atléta számára, ugyanis ez volt az utolsó, amin rajthoz állt pályaversenyzőként.

„Egy korszak véget ért. Stílusosan Berlinben tudtam elbúcsúzni, elköszönni a pályától. Fáj a szívem, de egy új időszak nyílik. Várnak a végtelen utak” – olvasható közösségi oldalán.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy teljesen lezárná sportolói karrierjét Papp Krisztina, a jövőt és a maratonfutást érintő tervei ugyanis nem éppen nevezhetők kicsinek.

„Valóban vár egy új élet. A pályaatlétika után a maraton. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, két év múlva olimpia. De az már egy másik történet lesz…” – írt jövőbeli terveiről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik