Atlétika: Van Niekerk 43 másodperc alá jutna 400 méteren

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 14:56
null
Wayde van Niekerk elsőként a világon szeretné 43 másodpercnél rövidebb idő alatt lefutni a 400 méteres távot (Fotó: AFP)
Wayde van Niekerk elsőként a világon szeretné 43 másodpercnél rövidebb idő alatt lefutni a 400 méteres távot.

 

A dél-afrikai atléta 43.03 másodperccel tartja a világcsúcsot, és – mint arról a BBC-nek nyilatkozott – elsődleges neki, hogy a határt 43 másodperc alá vigye.

„Miért is lennék itt, ha nem azért, hogy a legmagasabb célt tűzzem ki magam elé? A 42-t célozom meg, a lelkemmel és a szívemmel erre koncentrálok” – jelentette ki.

A 28 éves futó a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián érte el világcsúcsát, majd 2017 októberében térdszalagsérülést szenvedett, amikor hírességek részvételével rendezett bemutató rögbimérkőzésen lépett pályára Fokvárosban. Az olimpiai és kétszeres világbajnok sportoló bevallotta, hogy a szerencsétlen mozdulat után hetekig depressziós volt.

„Az első két hét nagyon nehéz volt, akadtak jelek, amelyek arra utaltak, hogy sötét zóna felé tartok. Össze kellett szednem magam, mert nem akartam odakerülni”– tette hozzá.

Van Niekerk elismerte, hogy „a legrosszabb döntés”, „hülye választás” volt, hogy részt vett a gálamérkőzésen az után, hogy előtte nyolc évig labdához sem ért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik