Atlétika: új próbatételre készül a 29-szeres magyar bajnok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 12:32
Staicu Simona szeretne kijutni a dániai – magyar szempontból – sporttörténelmi terep-akadályfutó Európa-bajnokságra.

„Tavaly jött az ötlet, hogy elindulnék terepakadályfutó-viadalokon is, közben megalakult a sportág szövetsége is, így elkezdtem a felkészülést – idézte a 47 éves sportolót a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) pénteki közleménye. – Nagyon nem áll távol tőlem a sportág, hiszen iskolásként rendszeresen indultam katonai és tűzoltóversenyeken, ahol akadályokat kellett megmászni. Bízom benne, hogy sikerül megszereznem az indulási jogot.”

A hazai Terep-Akadályfutó Szövetség (TEFUTSZ) tavaly alakult, így az idei, dániai kontinensviadalra delegálhat története során először versenyzőt.

Staicu Simona a több mint harmincöt éves eredményes pályafutása során többek között junior világbajnoki címmel, 29 magyar bajnoki elsőséggel, 23 román bajnoki címmel büszkélkedhet hosszútávfutóként, maratonistaként. 2004-ben az athéni olimpia maratoni versenyében 45. lett. Ezen a távon tavaly ősszel versenyzett utoljára.

A TEFUTSZ a hazai versenyeken elért eredményeket összesítve, május végén dönt arról, kik indulhatnak a június 29-i Eb-n. Az esbjergi kontinensbajnokságon a tervek szerint a nők és a férfiak között is lesz magyar. Az Eb-n 3, 8 és 15 kilométeres távokon rendeznek versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik