Atlétika: Szűcs Valdó 60 gátas országos bajnoki címére a legbüszkébb

Vágólapra másolva!
2020.02.24. 14:15
Négyszer döntött az idén egyéni csúcsot, mégis vasárnap szerzett országos bajnoki címére a legbüszkébb Szűcs Valdó, aki már csak három századra van Baji Balázs országos csúcsától 60 m gáton.

A Zalaszám-Zalaegerszegi AC Egyesült Államokban élő vágtázója az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn a most véget ért téli szezonjáról elégedetten beszélt. Mint mondta, már az első futása jól sikerült, 7.71 másodperccel zárt és attól kezdve folyamatosan gyorsult, vasárnap pedig 7.56 másodperces új saját rekorddal nyerte meg a számot, éppen az országos csúcstartó Bajit megelőzve.

A szezon előtt edzőivel a formát a márciusi világbajnokságra szerette volna időzíteni, ám a koronavírus terjedése miatt a jövő évre halasztották a kínai, nankingi vb-t, így az ob került a középpontba.

„A világranglistán ez után a fedett pályás szezon után előkelő helyen állok, de szeretném megfutni a 13.32-es olimpiai szintidőt, nyilván minél előbb” – tért rá a szabadtéri terveire, melyek kiemelt elemét a tokiói olimpia képezi.

Szűcs Valdó azt szeretné, hogy június elején már a kvótához szükséges időt ostromolja, amihez jó alapot ad a mostani formája.

„Tavaly 110 gáton 13.41 másodpercet futottam. Előtte fedett pályán pedig 7.69-et, most 7.56 másodpercet, ami azt mutatja, hogy ez nagyon jó irány” – mondta a 24 éves futó, aki sok versenyen szeretne indulni, lehetőség szerint Gyémánt Liga-viadalokon is.

46. FEDETT PÁLYÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BOK-CSARNOK
FÉRFIAK

60 méteres gátfutás
Országos bajnok:
Szűcs Valdó (Zalaszám-ZAC, edző: James Hillier) 7.56
2. Baji Balázs (BHSE) 7.90
3. Eszes Dániel (Dunakeszi VSE) 8.06 (az előfutamban: 7.95)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik