Atlétika: repülőből ugrott ki Baji Balázs – kép

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 10:00
Felépült hosszú és súlyos sérüléséből és már csaknem százszázalékos munkát végez Baji Balázs, a Bp. Honvéd világbajnoki bronzérmes gátfutója, aki heti tizennégy edzéssel készül a következő idényre és az olimpiai évre. Sőt, olyan jól érzi magát, hogy beillesztett sűrű programjába egy balatoni tandemugrást is.

„Régóta szerettem volna kipróbálni, milyen ejtőernyővel kiugrani egy repülőből, és harmincadik születésnapomra ezt kaptam a barátaimtól – mondta Baji, aki nagyjából négyezer méter magasból ugrott ki. – Egyébként Bagdi Áron barátommal ugrottunk, akinek köszönhetően annak idején, gyerekként Békéscsabán az atlétikai pályára kerültem, eredetileg ugyanis őt hívta le edzésre a nevelőedzőm, Medovarszki János, én csak vele tartottam.”

Felépült hosszú és súlyos sérüléséből és már csaknem százszázalékos munkát végez Baji Balázs
Felépült hosszú és súlyos sérüléséből és már csaknem százszázalékos munkát végez Baji Balázs

Baji elmondta, egészséges izgalom ugyan volt benne, de félelem nem, ezért amikor fenn megérkezett a zöld jelzés, azonnal ugrott. Persze szakszerű segítséget kapott a tandemugráshoz, és a térde miatt különösen óvatos volt a földre érkezésnél.

„Alaposan felkészítettem magam, hogy amikor eljön a pillanat, ne habozzak, és nem is haboztam, ugrottam. Minden rendben ment, óriási élmény volt!” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik