A 37 éves versenyző a vasárnap zárult dohai világbajnokság selejtezője után – 73.05 méterrel búcsúzott – jelezte, alig várja a műtétet, hogy utána nekiláthasson a munkának

„A bal térdemben a belső ínszalag be volt szakadva, plusz a térdkalács alatt leszakadt egy porc” – mondta pénteken az MTI-nek a kétszeres vb-ezüstérmes és kétszeres Európa-bajnok Pars. Hozzátette, az operáció jól sikerült, nincsenek fájdalmai, novemberben kell kontrollra mennie.

„Ha minden jól megy, december közepétől elkezdhetem terhelni a lábam. Így hat hónapom marad az olimpiai felkészülésre. Úgy számolok, ha sérüléssel és egy rövid felkészüléssel tudtam 74-75 métert dobni, akkor még képes lehetek 78 méter fölötti eredményre is” – fogalmazott a Dobó SE atlétája.

Pars Krisztián kiemelte, nagy kérdés, mi az a terhelés, amit elbír majd a szervezete. Ennek függvényében kell dönteni, hogy „rámegy-e” a 77.50 méteres olimpiai szintre, vagy inkább többször 76 métereket próbál dobni, mivel a világranglistáról is ki lehet jutni Tokióba.

A felkészülésben pluszmotivációt jelenthet számára klubtársa, a vb-bronzérmes Halász Bence.

„Nagyon jó, hogy egymást tudjuk húzni edzésen. Ugyanakkor nem szabad mohónak lennem, hiszen ő 22 évesen jobban terhelhető” – mondta Pars Krisztián.

Hangsúlyozta, az olimpia után a párizsi Európa-bajnokságon is szeretne indulni és még legalább két évig akar versenyezni.