Atlétika: Nem leszek közülük való – Usain Bolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.14. 10:55
null
Ennyi volt, Usain Bolt végleg elköszönt (Fotó: AFP)
Usain Bolt, az aktív versenyzéstől szombaton végleg elbúcsúzó jamaicai sprinter elmondta, hogy sokakkal ellentétben ő biztosan nem tér vissza a profi sportba.

 

„Elbúcsúztam a szurkolóktól és a versenyszámaimtól egyaránt. Éveken keresztül domináltam a száz és kétszáz méteres síkfutásban, majdnem elsírtam magam, hogy eljött a vége. Szomorú, hogy itt és most ez véget ér” – mondta Bolt.

„Mindazonáltal túl sok embert láttam visszavonulni, majd visszatérni, ez azonban csak rosszabbá teszi az egészet, ne adj isten magukra hoznak szégyent. Nem leszek közülük való.”

A nyolcszoros olimpiai bajnok világbajnoksága ugyan nem pontosan úgy alakult, ahogyan azt elképzelte, ez azonban nem teszi semmisé az eddigi sikereket.

„Egyetlen esemény nem változtat azon, amit eddig elértem. Emlékszem, amikor elveszítettem a száz méter döntőjét, valaki azt mondta: »Usain, ne aggódj, Muhammad Ali is elbukta az utolsó összecsapását, így ne stresszeld magad emiatt«. Hosszú éveken keresztül, az egész karrierem során bizonyítottam. Most egy kis szórakozásra vágyom, bulizni akarok, inni egyet. Kicsit lazítanom kell” – tette hozzá Bolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik