Atlétika: megsérült a franciák olimpiai bajnok rúdugrója

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 16:37
Eltörte a hüvelykujját, ezért hosszabb kihagyásra kényszerül Renaud Lavillenie, a rúdugrás korábbi világcsúcstartója.

A londoni olimpián aranyérmes sztár Twitter-oldalán közölte, hogy edzés közben megsérült, és a vizsgálatok törést mutattak ki az ujjában, amelyet csütörtökön meg is operálnak.

„A hétvégén a kertemben edzettem, eltört a rudam, és később kiderült a kórházi vizsgálatok során, hogy a hüvelykujjam is. Holnap megműtenek, szóval legalább hat hetet ki kell hagynom, szóval augusztus végén térhetek vissza” – írta a francia kiválóság Twitter-bejegyzésében.

A háromszoros szabadtéri Európa-bajnok, háromszoros fedett pályás világbajnok atlétának így le kellett mondania a jövő csütörtöki, zürichi versenyt. A svájci város viadala hagyományosan a Gyémánt Liga része, idén azonban a koronavírus-járvány átírta a programot, és ez a verseny is kikerült az augusztus 14-én rajtoló sorozatból. Jövő héten speciális viadalt rendeznek Zürichben, ezen Lavillenie indult volna.

A 33 éves sportoló idén februárig 6.16 méterrel tartotta a férfi rúdugrás világcsúcsát, akkor azonban a svéd Armand Duplantis 6.18-ra javította a rekordot.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik