Atlétika: Márton és Halász is indul a Budapest Openen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 09:33
Tizenkét ország atlétái indulnak a szombaton és vasárnap sorra kerülő Budapest Open-Schulek Ágoston emlékversenyen, az EAP (Europe Athlétisme Promotion) versenysorozatába tartozó kétnapos viadalon, melynek fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

A XVI. kerületi Ikarus BSE pályáján rendezendő eseményen az elmúlt években a hazai élvonal mellett több mint 20 ország atlétái – köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, országos csúcstartók – vettek részt. Ezúttal érkeznek atléták többek között Nagy-Britanniából, Kínából, Malajziából, Belgiumból, Németországból vagy Horvátországból.

A hazai indulók között lesz Magyarország első atlétikai világbajnoka, az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok súlylökő Márton Anita, illetve az Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence.

A Budapesti Atlétikai Szövetség hetedik éve tagja az EAP-körnek, s rendezheti meg így a Budapest Opent – a kapcsolat folytán az elmúlt években több mint 200 magyar atléta kapott meghívást Európa több országába, s mérethette meg magát nemzetközi versenyeken.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik