Atlétika: Márton Anitát nem kell műteni, de veszélyben az Eb-je

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 21:33
A világbajnok Márton Anitát nem kell műteni, de veszélyben az Európa-bajnoki indulása, sőt, a teljes idénye is.

A Gyulai István Memorial – Magyar Nagydíj 2018-ban is a házigazda Székesfehérvár és a Magyar Atlétikai Szövetség dicsőségére vált. A sztárparádé szereplőgárdájából azonban hiányzott Márton Anita, a magyar atlétika ez idáig egyetlen világbajnoka, aki makacs sérülése miatt kényszerült lemondani a részvételét. Mártont alig több mint egy hónap választja el a Berlinben megrendezendő Európa-bajnokságtól

„A jó hír az, hogy nem kell műteni, a rossz viszont az, hogy ha nem következik be gyors javulás, oda lehet az idei Európa-bajnokságom, akkor pedig a szabadtéri idényem hátralévő hónapjait is elveszíthetem. Izgatottan várom a jövő hetet, legközelebb akkor mondhatják ki az orvosaim, hogy szabad-e erőltetnem az edzéseket, vagy jobban teszem, ha inkább pihentetem a fájó térdemet, pontosabban a négyfejű combizmomat, ahonnan a fájdalom kisugárzik” – nyilatkozta a 29 éves atlétanő az SzPress Hírszolgálatnak.

Az olimpiai bronzéremmel, szabadtéren világbajnoki ezüsttel, fedett pályán pedig arannyal büszkélkedő szegedi dobóatléta nem sokkal azután kezdte fájlalni a lábát, hogy Birminghamben „tető alatt" a súlylökők küzdelmének első helyezettje lett.

„Egy újabb és rövidebb alapozásba kezdtünk Eperjesi Lászlóval, az edzőmmel, amikor azt tapasztaltam, hogy nagyobb súlyokkal guggolva, illetve forgómozgás közben először hasító fájdalmat érzek, aztán meg az az érzésem, mintha satuba fogták volna a térdemet. Minden lehetséges vizsgálaton keresztülmentem, az már biztos, hogy a műtétet elkerülöm, ám a terheléssel egyelőre csínján kell bánnom. Ezért aztán a teljes gázból mondjuk az egyötödét visszavettem. Kaptam gyógyszert, gyógytornára járok – ami egyébként is jól jön nekem –, sokat nyújtok és masszőrhöz is járok, de még akupunktúrás kezelést is kapok. Rövidesen kiderül, hogy miként tovább” – folytatta Márton, aki úgy gondolja, hogy még mindig jobb az idei versenyidényt kihagyni, mint kockáztatni a jövő évi világbajnoki szereplését, vagy a tokiói olimpiai bizonyítás lehetőségét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik