Atlétika: Márton Anita is indul a Budapest Openen

Vágólapra másolva!
2018.05.30. 08:53
Márton Anita is indul a hétvégi Schulek Ágoston-emlékversenyen a XVI. kerületi Ikarus BSE pályán, ahol 12 ország atlétái állnak rajthoz.

A Budapest nemzetközi nyílt felnőtt bajnokság (Budapest Open) rangját mutatja, hogy a fővédnöke Tarlós István főpolgármester. A Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően majdnem ezer versenyzőt felsorakoztató viadal Budapest legnagyobb nemzetközi atlétikai versenye.

Az elmúlt években a hazai élvonal mellett több mint 20 ország atlétái – köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, országos csúcstartók – vettek részt a nagyszabású versenyen. Ezúttal is rangos az indulók listája, kiváló atléták érkeznek többek között Spanyolországból, Belgiumból, Kanadából, Németországból, Malajziából, Új-Zélandról vagy Hollandiából.

A legnagyobb név az első magyar világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita. A világklasszis súlylökő mellett a hazai élvonal is ott lesz a versenyen, a junior gátasok a világbajnoki szint megfutásának reményében állnak majd rajhoz, és eljönnek a versenyre a szombathelyi kalapácsvetők, élükön az U23-as és junior-világbajnok Halász Bencével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik