Atlétika: Márton Anita bronzot, Rivasz-Tóth ezüstöt nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.10. 18:35
A súlylökő Márton Anita harmadik helyen végzett a dobóatléták Európa-kupájának második napján a szlovákiai Somorján, míg Rivasz-Tóth Norbert ezüstérmes lett gerelyhajításban.

A verseny eredményközlője szerint az idei glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokságon ugyancsak bronzérmes magyar atléta a harmadik sorozatban elért 17.85 méteres eredményével állhatott a dobogó alsó fokára. A vasárnapi megméretésen a legmesszebbre a svéd Fanny Roos lökte a súlygolyót (18.44 méter), míg a második helyen a moldovai Dimitriana Sordu zárt 17.99 méteres teljesítménnyel. A fedett pályás világbajnok Márton Anita egy hete a skóciai Eb-n 19 méterig jutott.Márton Anita egy hete a skóciai Eb-n 19 méterig jutott.

A magyar szövetség honlapja szerint a 22 éves U23-as Európa-bajnok Rivasz-Tóth az ötödik kísérletére elért 76.11 méteres eredményével csoportja élén végzett, összesítésben pedig hat centiméterrel szorult le a dobogó legfelső fokáról. A számot a szlovén Matija Kranjc nyerte meg (76.17 m), a harmadik az olasz Mauro Fraresso (75 méter) lett.

Szombaton a kalapácsvető Halász Bence és a súlylökő Veiland Violetta a 23 éven aluliak között a második helyen végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik