Atlétika: Hosszú is kiállt a 2023-as vb-ért kampányolók mellett

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 17:15
null
Hosszú Katinka a hazai pályán megnyert vb-aranyát ünnepli a Duna Arénában (Fotó: Földi Imre)
A 2017-es budapesti vizes világbajnokságon négy érmet, köztük két aranyérmet nyerő Hosszú Katinka hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a Baji Balázs és atlétatársai által létrehozott Facebook-eseményt, melyben a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságért lobbiznak a sportolók. Mint írta, kívánja, hogy minél több magyar sportoló átélhesse azt, amit ő.

„Voltam olyan szerencsés, hogy úszópályafutásom során vb-t nyerhettem hazai közönség előtt. Sose felejtem el ezt az érzést! Kívánom, hogy minél több magyar sportoló átélhesse a hazai közönség elképesztő szurkolását” – írta hivatalos Facebook-oldalán a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, megosztva a Baji Balázs és atlétatársai által létrehozott eseményt.

Hosszú a 2017-es budapesti vizes vb-n 200 méter és 400 méter vegyesen tudott győzni a Duna Arénában.



Mint kedden beszámoltunk róla, több ismert magyar atléta a közösségi médiában kampányt indított, amelyben kiáll a sportág jövőjéért és a 2023-as budapesti világbajnokságért, ehhez pedig a hazai atlétikai élet számos képviselője és a magyar szövetség is csatlakozott.

Az apropót a Kúria döntése adta. A bíróság szerint lehet népszavazást tartani arról, épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, és hitelesítette is az erről szóló népszavazási kezdeményezést. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy az újonnan megválasztott fővárosi önkormányzat leállíthatja azokat a beruházásokat, amelyekkel nem ért egyet. Világos állásfoglalást várnak Karácsony Gergely főpolgármestertől azzal kapcsolatban, hogy támogatja-e a már elnyert világesemények megrendezését – ebbe a körbe tartozik az atlétikai vb vagy a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik