Atlétika: Gyulai Márton bizottsági alelnök lesz az IAAF-ban

Vágólapra másolva!
2016.04.02. 16:59
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára, Gyulai Márton lesz a nemzetközi szövetség (IAAF) ifjúsági ügyekért és közösségi médiáért felelős bizottságának alelnöke.

A MASZ szombati tájékoztatása szerint az újonnan létrehozott bizottságot az IAAF katari alelnöke, Dahlan al-Hamad vezeti. A tagok között ott van a kétszeres olimpiai bajnok kubai síkfutó, Alberto Juantorena, minden idők második legjobb magasugrója, a katari Mutaz Essa Barsim, valamint Mohamed bin Navaf szaúdi herceg és az amerikai kommunikációs specialista, Claude Ruibal is.

Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség brit elnöke korábban többször is jelezte, hogy kiemelten számít a bizottság munkájára, mert megítélése szerint az atlétikát követő közönség fiatalítása rendkívül fontos a sportág jövőjét illetően.

Gyulai Márton felkérése egyben azt is jelenti, hogy 11 év után lehet újra két magyar az IAAF bizottságaiban: a tavalyi pekingi kongresszuson Horváth Krisztinát beválasztották a technikai bizottságba, így közel hatvan esztendő után van újra magyar tagja a szabályokkal foglalkozó tanácsadó testületnek. 2005-ben Szalay Péter a sajtóbizottságban, Pikó Károly pedig az orvosi és doppingellenes bizottságban tevékenykedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik