Atlétika: ezért viselt kesztyűt a forróságban is a távolugró a vb-n

Vágólapra másolva!
2019.10.09. 08:28
Igazán furcsa látvány volt a vasárnap befejeződő katari atlétikai világbajnokságon a brit Shara Proctor, aki a szaharai hőség ellenére kesztyűben állt rajthoz női távolugrásban.

„Sajnos egyre súlyosabb ekcémával küzdök, a homok pedig nem tesz jót a bőrömnek, főleg a kezemnek, ezért muszáj kesztyűben ugranom” – vallotta be a dohai viadalt a csalódást keltő 11. helyen befejező atléta. „Sajnos egyre súlyosabb ekcémával küzdök, a homok pedig nem tesz jót a bőrömnek, főleg a kezemnek, ezért muszáj kesztyűben ugranom” – vallotta be a dohai viadalt a csalódást keltő 11. helyen befejező atléta.

Proctor pályafutása sem mindennapos: a 31 éves távolugró a Kis-Antillákhoz tartozó Anguilla szigetén látta meg a napvilágot, ahol kezdetben futballozott, 2012-ben már új hazájának, az Egyesült Királyságnak szerzett világbajnoki bronzérmet távolugrásban fedett pályán, majd 2015-ben Pekingben második lett a szabadtéri vb-n.

Minden a kecskékkel indult… (Fotó: AFP)
Minden a kecskékkel indult… (Fotó: AFP)

„Kiskoromban rettegtem a kecskéktől, ráadásul édesanyám állatorvosként dolgozott, így sokszor szembe kellett néznem a félelmeimmel – folytatta. – Egyik éjszaka éppen ezekről az állatokról álmodtam, amikor felriadtam, gyorsan átfutottam anyámékhoz, és az ajtóból beugrottam az ágyukba. A szüleim megdöbbentek, mivel a küszöb és az ágy között legalább négy méter volt. Azt hiszem, ott dőlt el, hogy egyszer távolugró leszek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik