Atlétika: Dombi Tibor egyéni csúcsot jelentő maratonit futott

Vágólapra másolva!
2020.04.05. 20:15
null
Egyszer csak megzavarta egy drón... (Fotó: MTI)
Dombi Tibor, a Debreceni VSC korábbi labdarúgója, terveinek megfelelően egyedül lefutotta vasárnap a maratonit, s a Csupasporton elmeséli, milyen volt.

Dombi Tibort vasárnapi futásakor nem várta – nem is várhatta – őrjöngő tömeg a debreceni Nagyerdei Stadion és a pallagi városrész közötti távon, ahol vasárnap reggel lefutotta a maratoni távot. Ráadásul, mint kiderült, egyéni csúcsot jelentő 3 óra 24 perc 40 másodperces idő alatt tette meg a 42 195 méteres távot, ám nem tekinti hivatalosnak.

„Három óra, huszonnégy perc, negyven másodperc. Gyorsan hozzáteszem: a GPS-órám adatait némi fenntartással kezelem. Voltam hivatalos maratoni versenyen, amelyen negyvenkettőnél kevesebbet, máskor negyvenhárom kilométert mutatott – szóval, ezt nem tekintem hivatalos adatnak. Bár az igaz, hogy a pályát már régen kimértem autóval, motorral, biciklivel, a résztávok helyét megjelöltem spray-vel, s most 42 195 métert mutatott az órám, amikor megálltam, és azt mutatja, ez az egyéni csúcsom. De nem foglalkozom vele a korábban tapasztalt bizonytalanság miatt″ – írta Dombi a csupasport.hu-n vezetett blogján, ahol további érdekességekről is beszámolt a vasárnap reggeli futásával kapcsolatban.

Dombi reggel fél hétkor rajtolt (Fotó: MTI)
Dombi reggel fél hétkor rajtolt (Fotó: MTI)
A végén még gyorsulni is tudott (Fotó: MTI)
A végén még gyorsulni is tudott (Fotó: MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik