Az eseményen Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a város tulajdonában lévő korábbi NYVSC-pálya hasznosítása hosszú évek óta napirenden volt a nyírségi megyeszékhelyen, és az új sportkomplexum beruházásának elindítására a Modern városok program adott lehetőséget.

A projekt támogatásáról 2015 novemberében állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és az önkormányzat, az erre a célra érkezett 500 millió forintos előlegből indították el a központ tervezésének előkészítését – tette hozzá a városvezető.

Kovács Ferenc megjegyezte, tavaly év végén 3.3 milliárd forint forráskiegészítést kapott a fejlesztés, ezután írták ki a közbeszerzést a kivitelezésre, amely még idén nyáron elkezdődik.

Hársfalvi Gergely, a közbeszerzési eljáráson nyertes Aktuál Bau Kft. ügyvezetője az aláírást megelőzően elmondta, az építkezés a területrendezési munkákkal, ideiglenes közművek kiépítésével július 15-én kezdődik, a kivitelezőnek hatszáz napja van a beruházás befejezésére.

A 6.8 milliárd forintból felépülő atlétikai centrum hét sportág otthonául szolgál majd és alkalmas lesz hazai, valamint európai versenyek lebonyolítására. A fedett, illetve szabadtéri futó- és ugrópályákat, teljesen felszerelt atlétikai eszközparkot, modern kondicionálótermeket az atléták mellett például a tollaslabdázók, a vívók és más küzdősportok sportolói használhatják, pihenésükről és rekreációjukról pedig többek közt egy harmincszobás szálláshely gondoskodik.