Atlétika: a nemzet sportolói is kiállnak a budapesti vb mellett

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 18:04
null
A nemzeti sportolói (Fotó: Földi Imre)
A nemzet sportolói is kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése mellett. Mint ismert, a Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, 2023-ra épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést – ez veszélybe sodorhatja a budapesti vb-rendezést. A Schmitt Pál által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Mi, akik abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a Nemzet Sportolója címet viselhetjük, aggodalommal figyeljük a híreket a Budapestnek ítélt 2023. évi atlétikai világbajnokság megrendezésével kapcsolatban. Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez.

Budapest ebben az évben Európa sportfővárosa volt, és kiválóan bizonyította, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

Meggyőződésünk, hogy a nagy világversenyek rendezése nem csak jó hírünket kelti, de fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt és hozzájárul a magyarok jó szereplésén keresztül az egészséges hazaszeretet erősítéséhez.

Tisztelettel kérjük Budapest főváros új vezetőit, hogy járuljanak hozzá, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt atlétikai világbajnokság – az olimpiai játékok utáni legnagyobb sportverseny – 2023. évben megrendezésre kerüljön.

A nemzet sportolói:
Balczó András

dr. Hammerl László

Ivánkay Mária

dr. Kamuti Jenő

dr. Kárpáti György

Keleti Ágnes

dr. Magyar Zoltán

Portisch Lajos

Rejtő Ildikó

Schmitt Pál

Székely Éva

Varga János”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik