A nemzeti sportolói (Fotó: Földi Imre)

 

„Mi, akik abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a Nemzet Sportolója címet viselhetjük, aggodalommal figyeljük a híreket a Budapestnek ítélt 2023. évi atlétikai világbajnokság megrendezésével kapcsolatban. Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez.

 
Kézilabdacsarnok? Igen! Atlétikastadion? Talán!
A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett
Kampány a 2023-as budapesti vb-ért és az atlétika jövőjéért
Baji Balázs: Én csak az atlétikai érdekeit tartom szem előtt
A csend hangjai – Ballai Attila publicisztikája

Budapest ebben az évben Európa sportfővárosa volt, és kiválóan bizonyította, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

Meggyőződésünk, hogy a nagy világversenyek rendezése nem csak jó hírünket kelti, de fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt és hozzájárul a magyarok jó szereplésén keresztül az egészséges hazaszeretet erősítéséhez.

Tisztelettel kérjük Budapest főváros új vezetőit, hogy járuljanak hozzá, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt atlétikai világbajnokság – az olimpiai játékok utáni legnagyobb sportverseny – 2023. évben megrendezésre kerüljön.

A nemzet sportolói:
Balczó András

dr. Hammerl László

Ivánkay Mária

dr. Kamuti Jenő

dr. Kárpáti György

Keleti Ágnes

dr. Magyar Zoltán

Portisch Lajos

Rejtő Ildikó

Schmitt Pál

Székely Éva

Varga János”