Atlétika: a GEAC–Ikarus nyerte meg a csapatbajnokságot

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 18:46
null
Mozgalmas és sikeres napja volt Csere Gáspárnak a vasárnap (Fotó: Tumbász Hédi)
A GEAC-Ikarus csapata nyerte meg az idei atlétikai csapatbajnokságot, Csere Gáspár eddigi legjobb hazai idejével lett újra a félmaratoni magyar bajnoka.

 

Vasárnap reggel a megszakítás nélkül negyedik hazai bajnoki címét szerző Csere Gáspár (BEAC) és Kovács-Garami Katalin (Bp. Honvéd) nyerte meg a 35. WizzAir Budapest Félmaratonit, ami nemcsak országos bajnokság volt, hanem a magyar csapatbajnoki döntő része is. A patinás hazai versenyen egyébként idén a koronavírus-járvány és a határzár miatt feleannyian álltak rajthoz, mint tavaly.

„Ez volt az egyik főversenyem idén, a járvány kitörése óta minden viadalt megbecsülünk   – monda a Nemzeti Sportnak az idei legjobbjával, 1:06:30-cal elsőként célba érő Csere Gáspár, aki fél nappal később ötezer méteren is elindult a csapatáért.   –   Március óta intenzív edzésmunkát végzünk, sikerült fejben átkapcsolnom, és előre lépnem, ez a futás jó visszajelzés volt. Célom a bajnoki cím megszerzése volt, és egy jó, akár hatvanöt percen belül idő, ami egyéni csúcs is lehetett volna. Jó tempóban kezdtem, hat kilométernél a többiek leszakadtak, de a táv felénél lassulni kezdtem, mert nehéz egyedül tempót futni. Elégedett vagyok, ez volt a legjobb félmaratoni időm ezen a versenyen, és ezzel együtt itthon is.”    

A csapatbajnokság második napján a női száz gátat az országos csúcstartó Kozák Luca (DSC–SI–NYSC) nyerte csapattársa, Kerekes Gréta előtt, a férfiaknál Baji Balázs (Bp. Honvéd) végzett az élen. A férfi gerelyhajítást a mezőnyből több mint tizenegy méterrel kiemelkedve a világbajnoki döntős Rivasz-Tóth Norbert (Konok Kunok) nyerte meg 80.63-mal, aki ebben az évben már hatodik alkalommal dobott nyolcvan méter felett.

A női távolugrás ezúttal is nagy küzdelmet hozott Farkas Petra (Bp. Honvéd), Lesti Diana (Pannon Duo) és Nguyen Anasztázia (MTK–UTE) között, Farkas és Lesti egyaránt 658-cal végeztek az élen, utóbbinak ez egyéni csúcsa volt. Mivel azonos eredménynél a második legnagyobb ugrás dönt, végül Farkas Petra nyerte a versenyt, mert egy centivel nagyobb lett a következő kísérlete.

A hetedik magyar atlétikai csapatbajnokságot végül a GEAC–Ikarus csapata nyerte meg az MTK–UTE és a Ferencváros előtt. A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) összesen ötvenmillió forintot osztott szét a helyezések alapján.

MAGYAR ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁG 
A végeredmény:   
1. GEAC–Ikarus (392.5 pont), 2. MTK–UTE (359), 3. FTC (346), 4. Bp. Honvéd (314), 5. DSC–SI–NYSC (277), 6. Pannon Duo (240)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik