Andy Pozzi régen volt ennyire egészséges, szakállasan védene címet

Vágólapra másolva!
2019.03.03. 10:04
null
Andy Pozzi szívesen versenyezne már újra Baji Balázzsal (Fotó: AFP)
Lát esélyt a fedett pályás Európa-bajnoki címvédésre a brit gátfutó Andy Pozzi, aki teljesen felépült combsérüléséből, szabadtérre gyúr, lusta levágni a szakállát, és szívesen versenyezne már újra Baji Balázzsal.

 

 

Andrew Pozzi
Született: 1992. május 15., Stratford-upon-Avon (Anglia)
Sportága: atlétika
Versenyszáma: 60 méteres gátfutás, 110 méteres gátfutás
Egyéni legjobbja: 7.43 (60 m gát), 13.14 (110 m gát)
Legjobb eredményei: fedett pályás világbajnok (2018), fedett pályás Európa-bajnok (2017), junior Európa-bajnoki 2. (2011)

– Kissé szokatlan ez a szakáll.
– Tényleg nem az én stílusom, de azért tetszik? Csak azért kérdem, mert vasárnapig így is marad! Jó, azért nem olyan dús, mint az Öné, de azért keményen próbálkozom én is.

– Ez valami kabala mostanában?
– Egyáltalán nem. Leginkább a lustaságom eredménye, hogy még mindig nem vágtam le, és lássuk be, azért néha jó egy kis változatosság.

– Olvastam néhány napja, hogy Glasgow-ban majd keres egy jó borbélyt. Ezek szerint nem talált.
– Az csak tréfa volt, nem nagyon érdekel a külsőm. Egyébként a szakállam fő oka az, hogy mostanában sokat vagyok külföldön, és csak egy elektromos borotvám van, az is elromlott. Ezért aztán egy ideje csak nő, ha akarom, ha nem, de most már megszoktam.

– Egy kicsit azért atletizáljunk is. A fedett pályás szezon tényleg jobban fekszik Önnek?
– Nem igazán, alapvetően szeretem mindkettőt. De tudom, mire gondol, a legnagyobb sikereimet valóban fedett pályán értem el, megnyertem a tavalyi világbajnokságot Birminghamben és a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságot is Belgrádban. Az elkövetkező két évben viszont szeretném, ha ez a tendencia megváltozna, és a szabadtéri szezon lesz egy kicsit fontosabb.

– Ha nincs különbség, akkor eddig miért nem volt az?
– Az elmúlt időszakban sokkal kevesebb szabadtéri versenyen tudtam indulni, mint szerettem volna, mert több évet kellett kihagynom sérülés miatt. A fedett pályás szezonjaimat ezek viszont kevésbé befolyásolták, ezért tűnhet úgy, hogy jobban megy a téli idény. De az idei a változás éve lesz, mert ugyan már a 2017-es, londoni világbajnokságon is indultam, akkor még csak elődöntőt futottam, remélem Dohában ebből már finálé lesz.

– Milyen sérülése volt pontosan?
– A négyfejű combizmommal voltak problémák, és sokáig tartott felépülni belőle, de lekopogom, már nincs vele semmi gondom, százszázalékos állapotban van. Régen voltam ennyire egészséges, és ezt nemcsak én érzem, hanem látszik is versenyről versenyre, egyre jobb és jobb formában vagyok.

– Jut eszembe, Ön a címvédő a glasgow-i Európa-bajnokságon…
– Hát, azt nem tudom megmondani, meg tudom-e védeni a címem, de tény, régen voltam ennyire éles a versenyeken, mint idén. Mondjuk ez utóbbival sok más atléta is így van, úgyhogy kemény lesz, de azért vagyok itt, hogy dobogóra álljak, és jó esélyem van rá, hogy ez sikerülni is fog, főleg hazai közönség előtt.

– A mi legjobb jelenlegi gátfutónkkal, Baji Balázzsal sajnos nem tudja összemérni az erejét, mert sérült.
– Balázs jó barátom, nagyon kedvelem. Nemcsak remek srác, de nagyszerű sportoló is. Mostanában nem tudtunk beszélni, és sajnálom, hogy erre Glasgow-ban sem kerülhet sor. Az Instagramon láttam, mi történt vele, adja át neki üdvüzletemet, és a legjobbakat kívánom neki. Épüljön fel mihamarabb, és találkozzunk, jó lesz újra együtt versenyezni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik