Mielőtt a Csupasporttal beszélt volna, éppen a Margitszigeten volt futni Vajda Zsuzsa, a MAC szakmai vezetője, így az első kérdésünkre rögtön választ is kaptunk: megfelelő odafigyeléssel igenis mehetünk futni a Margitszigetre.

„Magam is járok sportolni és mindenkinek azt javasoltam, hogy amíg lehet, addig menjünk mozogni, viszont egyedül tegyük ezt – kezdte érdeklődésünkre Vajda Zsuzsa. Lehetőleg kerüljük a tömegközlekedést, ha tehetjük, menjünk kocsival, kiszállunk, futunk, beszállunk, de sportolni kell, sőt ebben az időszakban talán még fontosabb. Mindannyiunkban van egy fajta félelemérzet, bizonytalanság, a sport pedig nagyon sokat tud segíteni."

Természetesen az általános szabályokat a Margitszigeten vagy bármely más kinti programnál érdemes betartani: padokra nem célszerű ülni, tárgyakat nem szabad megfogni, és hazaérkezés után azonnal egy alapos kézmosással kell nyitni.

A Csupasporton ezen kívül olvashatják Végó Bogi legújabb blogját, aki arról ír, mivel lehet eltölteni az időt akkor, amikor négy fal között kell várnunk a veszély elmúltát, valamint olvashatnak a magyar himalájai hegymászás legaktívabb, 2010-es évéről, melyben volt siker és tragédia is.