Asztalitenisz-vb: Ting Ning nem írhat történelmet, kiesett a világelső

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 12:08
null
Liu Si-ven nagyszerű győzelmet aratott (Fotó: MTI)
Női egyesben kialakult a világbajnoki döntő párosítása, amelyet a meglepetésre a világelső és címvédő Ting Ninget legyőző kínai Liu Si-ven és az ugyancsak kínai Csen Meng vív szombat délután a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

 

A világbajnokságon eddig minden számban akadt meglepetés jócskán, a kivétel talán a női egyes volt – eddig. A vb hatodik napjának nyitó meccsén ugyanis a címvédő kínai Ting Ning nagyon simán kikapott honfitársától, Liu Si-ventől.

A 4:2-es végeredmény önmagában még nem sokat mond, az viszont annál többet, hogy az ötödik játszmában olyasmi történt, ami a világranglista-vezető Ting Ning pályafutása során talán még soha, vagy csak elvétve: 11:0-ra vesztette el a szettet. Ráadásul ezzel Liu Si-ven már 3:2-re vezetett, aki ezután nem is engedte ki a kezéből az irányítást, sőt a következő szettet is óriási fölénnyel, 11:2-re hozta. Ting Ning arra készült, hogy történelmet írjon Budapesten, ugyanis a modern időket tekintve ő lehetett volna az első négyszeres női egyéni világbajnoka a sportágnak, ám erre 2019-ben egészen biztosan nem kerül sor.

„El kell ismerni, rosszul játszottam, s képtelen voltam változtatni, miközben az ellenfelem nagyon jó napot fogott ki” – mondta az érthetően csalódott Ting Ning.

„Amikor az elején 2:0-s hátrányban voltam, különösen, hogy a második szettben Ting Ningnek sikerült fordítani, úgy éreztem, nincs más lehetőség, minden pontra teljes erőből koncentrálni kell. Van egy szabály, amely szerint nem lehet 11:0-ra nyerni, ráadásul Ting Ning nagyon jó játékos, ezért egy pillanatra sem szabad lazítani, tisztelni kell az ellenfelet. Különleges számomra ez a győzelem, nem számítottam rá, hogy ilyen fölényesen nyerhetek” – magyarázta a boldog győztes Liu Si-ven, aki arra a kérdésre, hogy a döntőben kivel szeretne találkozni, csak annyit mondott viccesen: „Leginkább senkivel”.

Mégsem úszhatja meg a finálét, amelyben a második helyen kiemelt Csen Meng lesz az ellenfele, aki a második elődöntőben nagyon simán, 4:0-ra intézte el a világranglista-4. Vang Man-jüt.

ASZTALITENISZ-VB, BUDAPEST
NŐI EGYES. ELŐDÖNTŐ

Liu Si-ven (kínai)–Ting Ning (kínai) 4:2 (–6, –9, 5, 5, 0, 2)
Csen Meng (kínai)–Vang Man-jü (kínai) 4:0 (5, 7, 5, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik