Asztalitenisz-vb: női egyesben két magyar maradt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 14:37
A női egyes első fordulójának végére megharmadolódott a mieink száma, a 64 közé jutásért hatan álltak asztalhoz, s közülük Pergel Szandra és Madarász Dóra jutott tovább, így többek között az első fordulóhoz képest nehéz ellenfelet kapó Póta Georgina is búcsúzott.

A budapesti világbajnokság harmadik napját a női egyes főtáblájának első fordulója nyitotta, a tét a 64 közé jutás volt. Elsőként Pergel Szandra lépett asztalhoz, a francia Pauline Chasselin elleni találkozó első játszmája a vártnál talán szorosabban alakult, elsősorban amiatt, hogy Pergel kétszer is szervát rontott, de végül nem volt ok az aggodalomra, 4:0-s siker lett a vége.

„Jól ismertem a francia lányt, tudtam mire számíthatok. A 4:0 talán azt mutatja, hogy nagyon sima volt a meccs, de erről szó sem volt, figyelnem kellett, nehogy meglepjen, különösen, hogy az első szett 9:5-ös vezetésem után lett szoros”– mondta a világranglistán 62. helyen állóPergel Szandra.

Ezután Madarász Dóra következett, a görög Ekaterini Toliou nem állította különösebben nehéz feladat elé, a Szekszárd AC világranglista-70. játékosa Pergelhez hasonlóan játszmát sem engedélyezett ellenfelének.

„Csütörtökön kisebb sérülést szenvedtem, meghúzódott a combom, ezért még a bemelegítésnél is nagyon óvatos voltam, de amikor elkezdődött a meccs, már nem néztem semmit, csak mentem előre. Örülök, hogy jól ment a játék és annak is, hogy védővel játszottam, ami jó felvezetés volt a következő meccsem elé, mert ott is védővel játszom majd”– fogalmazottMadarász Dóra.

A selejtezőből feljutó Fehér Orsolya az esélyesebb, a világranglistán 75. helyen álló cseh Dana Cechová ellen állt asztalhoz. A 19 éves magyar reménység jól tartotta magát, többször is szép megoldással lepte meg a 35 esztendős cseh játékost, végül azonban a rutin legyőzte a fiatalos lendületet.

„Örültem volna, ha a szorosabb szettekből egyet-kettőt megnyerek, de egyértelműen Cechová volt a jobb. Feljutottam a főtáblára, így összességében elégedett vagyok”– magyaráztaFehér Orsolya.

Ugyancsak az esélytelenek nyugalmával játszhatott Bálint Bernadett és Hartbrich Leonie, előbbinek a holland-kínai védőjátékos, Li Jie, utóbbinak a tajvani klasszis, Cseng I-csing jutott ellenfélül. A két fiatal remekül helytállt, sőt Hartbrich óriási bravúrral két játszmát is nyert a világranglistán 8. helyen álló tajvanival szemben, de végül bejött a papírforma, továbbjutni egyiküknek sem sikerült.

Póta Georgina Liu Hszing-jing személyében már az első fordulóban ázsiai ellenfelet kapott, s ugyan a tajvani csak a 183. a világranglistán – Póta jelenleg a 32. –, de ugyebár tudjuk, ebben a sportágban az Ázsiából érkezettek mindig veszélyesek. Tény, a tajvani nem volt legyőzhetetlen, de az is igaz, hogy ennél könnyebb ellenfelet is sodorhatott volna Fortuna Póta elé. Liu Hszing-jing három szett után 3:0-ra vezetett, s ugyan Póta 3:2-re visszakapaszkodott, fordítania már nem sikerült.

„Nem volt szerencsém a sorsolással, nagy pech, hogy az első fordulóban ilyen nehéz ellenfelet kaptam. Ismertem, tudtam, hogy jól játszik, de az első és a harmadik szettben is alakulhatott volna úgy, hogy én nyerek. Sajnos a fonákom ma nem volt az igazi, ők az edzőjével láthatóan felkészültek belőlem, jól tudták, milyen taktika vezethet eredményre, miközben én képtelen voltam fogást találni rajta”– mondta szomorúanPóta Georginaa kiesését követően.

ASZTALITENISZ-VB
NŐI EGYES, A 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Pergel Szandra
–Chasselin (francia) 4:0 (10, 6, 8, 12)
Madarász Dóra–Toliou (görög) 4:0 (4, 1, 9, 6)
Cechová (cseh)–Fehér Orsolya 4:0 (9, 9, 8, 9)
Liu Hszing-jing (tajvani)–Póta Georgina 4:2 (12, 7, 8, –9, –6, 7)
Li Jie (holland)–Bálint Bernadett 4:0 (11, 5, 10, 1)
Cseng I-csing (tajvani)–Hartbrich Leonie 4:2 (7, –7, 6, –9, 7, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik