Asztalitenisz-vb: Ma Lungot kínai sem tudta megállítani

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 13:54
Már biztos, hogy lesz kínai döntős férfi egyesben, miután a felső ágról az első számú esélyes, a címvédő Ma Lung és honfitársa, Liang Csing-kun jutott be a legjobb négy közé a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

A délelőtti programban a négy férfi egyes negyeddöntőből kettőt játszottak le, s mind a két találkozó a papírformának megfelelően alakult. A címvédő és nem mellesleg 3-szoros olimpiai, 10-szeres világbajnok kínai Ma Lung az utóbbi fél évben combsérüléssel bajlódott, nem indult versenyeken, ezért a világranglistán visszacsúszott a 11. helyre, így a vb kiemelésénél is csak a 11-es sorszámot kapta, de nyilvánvaló volt, hogy ez a valós erőviszonyokat tekintve nem reális.

A sportág jelenlegi legnagyobb alakja eddigi teljesítményével is ezt igazolta, káprázatos formában játszott, magabiztosan verte meg például a fehérorosz Vlagyimir Szamszonovot és a brazil Hugo Calderanót is. A nagy menetelése során először találkozott honfitársával, ám a jelek szerint ez cseppet sem zökkentette ki, a januárban a budapesti world tour-versenyt megnyerő Lin Kao-jüant négy játszmában intézte el.

„Nagyon izgultam, ezért nem tudtam kellően koncentrálni a játékra. Fiatal vagyok még, Ma Lung tapasztaltabb, jobb versenyző, a ranglistán elfoglalt helye nem tükrözi, milyen jó is valójában” – mondta Lin Kao-jüan, aki a veresége ellenére láthatón nem volt csalódott.

A délelőtti másik párban a csütörtökön a világelső Fan Csen-tungot kiejtőLiang Csin-kunpontosan ott folytatta, ahol egy nappal korábban abbahagyta: ellenállhatatlanul játszott, gyors volt és labdabiztos. Az elején nehezen tartotta vele a lépést az amúgy nála eggyel előrébb, a 8. helyen jegyzett Niva Koki, de a japán egyre jobban belelendült, és 3:1-es hátrányból egyenlített. Ennél többre már nem futotta, Liang Csin-kun jutott be az elődöntőbe, ahol Ma Lung lesz az ellenfele.

ASZTALITENISZ-VB, BUDAPEST
FÉRFI EGYES. NEGYEDDÖNTŐ

Liang Csin-kun (kínai)–Niva (japán) 4:3 (10, –10, 8, 4, –9, –7, 5)
Ma Lung (kínai)–Lin Kao-jüan (kínai) 4:0 (8, 9, 8, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik