Asztalitenisz-vb: Jócskán lejjebb ment a vérnyomásom – Lakatos

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 18:59
null
Lakatos Tamás játszmaveszteség nélkül győzte le ciprusi ellenfelét (Fotó: Földi Imre)
A férfi egyes selejtezőjének vasárnap délutáni programjában hat magyar állt asztalhoz a budapesti világbajnokságon, s négyen, Majoros Bence, Ecseki Nándor, Szudi Ádám és Lakatos Tamás sikerrel vették az akadályt.

 

Amint arra számítani lehetett, a remek magyar sorozat véget ért, a világbajnokság nyitó napján hat hazai győzelem után András Csaba könyvelte el az első vereséget. A maga 16 évével a magyar csapat legfiatalabb, s az egész vb második legfiatalabb játékosa alaposan megszorongatta a jóval esélyesebb belga Robin Devost, ám végül a rutin diadalmaskodott.

„Jól éreztem magam az asztalnál, de sajnos nem tudtam végig azt a minőséget hozni, ami a győzelemhez kellett volna. Azt beszéltük meg az edzőmmel, hogy mivel nekem nincs veszíteni valóm bátran játsszak, úgy érzem, ennek megfeleltem” – mondta András Csaba, akinek így már csak minimális esélye maradt arra, hogy továbbjusson a csoportjából. Nem sokkal később a másik fiatal, Juhász Patrik is hasonlóan járt, ő is belgától, Martin Allegerótól szenvedett vereséget.

„Egy kicsit bosszant, hogy nem tudtam szorosabbá tenni a mérkőzést, nem sikerült azt játszanom, amit előzetesen elterveztem” – fogalmazott a 18 esztendős Juhász Patrik a négyjátszmás vereséget követően. Rá egyébként ugyanaz igaz, mint András Csabára, azaz csak minimális sansza maradt a főtáblára jutásra, így ezzel nem is érdemes számolni, de azt ő is tudja: „Mostantól már az András Csabával alkotott párosra koncentrálok.”

A férfi egyes délutáni programjából szerencsére a magyar sikerek sem hiányoztak, Majoros Bence, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás és Szudi Ádám is győztesen hagyta el az asztalt.

„Nagyon vártam már, hogy a vegyes páros után egyesben is bemutatkozzak, örülök, hogy ilyen jól alakult, ráadásul a kisebb hátsérülésem sem zavart” – magyarázta Majoros Bence. A világranglista 108. helyén álló játékos amúgy a délelőtti és a délutáni vegyes páros forduló közben orvosnál járt, aki a jelek szerint – legalábbis átmenetileg – megoldotta a problémát.

„Nem ismertem a libanoni srácot, sőt korábban nem is hallottam róla, ezért száz százalékkal készültem ellene, nehogy meglepjen. Mint kiderült, erről szó sem lehetett, jóval gyengébb volt, mint amire számítottam” – mondta villámgyőzelmét követően Ecseki Nándor.

„Első meccsnek ez pont jó, nem volt túl erős az ellenfél, így nyugodtan felvehettem a világbajnokság ritmusát. Örülök, hogy már az első napon ilyen sokan kijöttek szurkolni nekünk, ez személy szerint engem nagyon feldobott” – foglalta össze a koszovói Kreshnik Mahmuti elleni találkozóját Szudi Ádám.

„Az ellenfelem, a ciprusi Hriszto Hrisztonov már délelőtt játszott, megnéztem mire képes, és őszintén szólva kicsit tartottam a szervájától. Végül is ez alaptalan volt, az első szettben még volt bennem némi izgalom, de aztán már felszabadultan játszottam. Most, hogy megvan az első győzelmem, úgy érzem, jócskán lejjebb ment a vérnyomásom” – mondta Lakatos Tamás.

ASZTALITENISZ-VB
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

13. CSOPORT
Devos (belga)–András Csaba 4:2
(9, –6, 8, –4, 10, 8)
19. CSOPORT
Allegro (belga)–Juhász Patrik 4:0
(7, 7, 4, 7)
23. CSOPORT
Majoros–Ahmedov (türkmén) 4:0
(7, 2, 5, 6)
28. CSOPORT
Ecseki Nándor–Mumdzsoglian (libanoni) 4:0
(5, 6, 2, 2)
41. CSOPORT
Lakatos Tamás–Hrisztonov (ciprusi) 4:0
(2, 4, 5, 6)
42. CSOPORT
Szudi Ádám–Mahmuti (koszovói) 4:0
(5, 6, 7, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik