Asztalitenisz-vb: japán ellenfele kiállt Pergel Szandra mellett

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 21:51
null
Pergel Szandrát megzavarta a rossz döntés (Fotó: Földi Imre)
A budapesti asztalitenisz-világbajnokság harmadik napjának estéjén az egyik játékvezető került főszerepbe, fájó, hogy éppen az egyik magyar játékos, a legjobb 32 közé jutásért játszó és végül vereséget szenvedő Pergel Szandra kárára.

 

Az esti programban szerepelt egyesben Pergel Szandra, aki a 32 közé jutásért lejátszott mérkőzésen 4:1-re kikapott a jóval esélyesebb japán Kato Mijutól, ám a mérkőzés során olyasmi történt, ami alaposan felborzolta a kedélyeket. A japán 3:0-s vezetésénél a negyedik játszmában egy nyilvánvaló csuszát nem adott meg a játékvezető Pergelnek, pedig a teremben lévő kivetítőn is egyértelműen látszott, a labda érintette az asztalt. Pergel és persze Muskó Péter edző is reklamált, de nem jártak sikerrel. Hogy ezek után a magyar klasszis megnyerte a szettet, azt bizonyítja, nem csak játékban, mentálisan is erős. Ezek után pedig már tényleg felfoghatatlan, mi értelme volt a következő szettben elvenni Pergel egyik szabályos szerváját, ha csak az nem, hogy a játékvezetőben buzgott a szereplési vágy.

„Nem ilyen meccsre számítottam, rosszul érzem magam. Nem gondoltam volna, hogy 0:3-nál nem adnak meg nekem egy olyan labdát, amelyet minden néző látott, hogy csusza volt, de az élet igazságot szolgáltatott, és a szettet megnyertem. Utána viszont elvették a szervámat, pedig az ellenfelem adogatott szabálytalanul. Nem tartom korrektnek a történteket, ez sajnos ilyen meccs volt. Az ellenfelem jobb játékos, de ha 3:1-nél a szoros szettet megnyerem, talán lehetett volna kiélezettebb a találkozó. Párosban és vegyes párosban is versenyben vagyok még. Nehéz meccsekre számítok szerdán, de szeretném legalább az egyiket megnyerni” – mondta Pergel Szandra.

A japán Kato Miju így reagált a történtekre: „Az ellenfelem nehéz helyzetben volt, nagyon rosszul érezte magát, a játékvezető hibás ítéletét mindenki láthatta a kivetítőn. Magabiztos voltam, a saját játékommal törődtem, de ez számomra felkavaró élmény volt.”

ASZTALITENISZ
VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST (HUNGEXPO)
A szerdai programja a magyar játékosoknak

10.00: Vegyes páros, nyolcaddöntő (Tv: M4 Sport)
10.00: Szudi Ádám, Pergel Szandra–Josimura, Isikava (japán)
11.00: Női egyes, a 16 közé jutásért
11.00: Madarász Dóra–Feng Tian-vej (szingapúri)
13.00: Férfi egyes, a 16 közé jutásért
18.00: Női páros, nyolcaddöntő
18.00: Madarász Dóra, Pergel Szandra–Szun Jing-sa, Vang Man-jü (kínai)
18.45: Férfi páros, nyolcaddöntő
18.45: Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Apolonia, Monteiro (portugál)
19.45: Vegyes páros, negyeddöntő
20.30: Női egyes, nyolcaddöntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik