Asztalitenisz-vb: hihetetlen – román, spanyol férfipáros a döntőben

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 22:21
Az esti programban a férfipárosok elődöntőjére került sor a budapesti asztalitenisz-vb-n. A kínai Ma Lung, Vang Csü-csin duó döntőbe jutásában nincs semmi meglepő, annál inkább az Ovidiu Ionescu, Álvaro Robles kettős sikerében, azaz a spanyol tovább írja a történelmet.

A vb hatodik napjának zárásaként a férfipárosok két elődöntőjét játszották le. Előbb a kínai házi rangadóra került sor, ám a várt nagy csata, látványos labdamenetek helyett a Ma Lung, Vang Csü-csin kettős gyakorlatilag kiütötte a Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan duót. A győztes páros különlegessége, hogy egymás mellett szerepelt a jelen és a jövő: Ma Lung 30 éves, 3-szoros olimpiai és 10-szeres világbajnok, jelenleg ő a sportág legnagyobb alakja, míg Vang Csü-csin egyelőre a 92. helyen áll a világranglistán, viszont mindössze 18 éves és tavaly megnyerte az ifjúsági olimpiát. Pályafutása első egyéni vb-jén nem is kívánhatott volna jobb partnert Ma Lungnál, akivel szombaton világbajnoki döntőben állhat asztalhoz.

Az aranycsata másik résztvevője az Ovidiu Ionescu, Álvaro Robles román, spanyol páros lesz, amely nagy csatában, 4:3 verte a portugál Tiago Apolónia, Joao Monteiro kettőst. E párharc érdekessége, hogy Spanyolországnak korábban még soha nem volt világbajnoki érme, azaz a győztes duó spanyol fele, Álvaro Robles már a négy közé jutással történelmet írt, ráadásul már az is biztos, hogy ez az érem nem lehet rosszabb ezüstnél. A vesztes portugál egység is büszke lehet, hiszen ez a bronz ugyancsak hazájuk első világbajnoki medáliája.

ASZTALITENISZ-VB
FÉRFI PÁROS. ELŐDÖNTŐ

Ionescu, Robles (román, spanyol)–Apolónia, Monteiro (portugál) 4:3 (6, –3, –10, 7, 7, –9, 8)
Ma Lung, Vang Csü-csin (kínai)–Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai) 4:0 (10, 7, 7, 5)

A világbajnokság szombati programja:
12.00: Férfi páros, döntő
13.00: Női egyes, döntő
17.00: Férfi egyes, elődöntő
19.00: Női páros, elődöntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik