Asztalitenisz-vb: férfi párosban Kína–Európa aranycsata lesz

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 19:17
Már biztos, hogy férfi párosban kínai vagy európai világbajnok lesz, a spanyol Álvaro Robles pedig történelmi érmet szerzett, csak még kérdés, a három lehetőség közül melyiket.

Azt már korábban tudtuk, hogy férfi párosban nem lehet kínai házi döntő, a délutáni program végén viszont azt is hozzátehetjük, hogy biztosan lesz kínai, és ami még érdekesebb, európai finalista.korábban tudtuk, hogy férfi párosban nem lehet kínai házi döntő, a délutáni program végén viszont azt is hozzátehetjük, hogy biztosan lesz kínai, és ami még érdekesebb, európai finalista.

Az alsó ágon a Ma Lung, Vang Csü-csin és a Liang Csin-kun, Lin Kao-jüan kettős is különösebb megerőltetés nélkül vette az akadályt. A felső ágon a német Timo Boll betegség miatti visszalépésével a portugáli Tiago Apolonia, Joao Monteiro duó ugyebár játék nélkül kvalifikálta magát az elődöntőbe, míg az Ovidiu Ionescu, Álvaro Robles román, spanyol kooperáció némi meglepetésre négy játszmában kiejtette a negyedik helyen kiemelt Mattias Falck, Kristian Karlsson svéd párost.

Ez utóbbi eredmény kapcsán érdemes megjegyezni, hogy Ionescu szeptemberben egyesben Eb-döntőt játszott, s végül Boll mögött a második helyen végzett, viszont a spanyol Roblesnek eddig nem volt igazán kiemelkedő eredménye, most Budapesten mégis történelmet írt: ő az első spanyol, aki világbajnoki érmet szerzett – már csak az a kérdés, milyen színűt.

ASZTALITENISZ-VB
FÉRFI PÁROS. NEGYEDDÖNTŐ

Apolonia, Monteiro (portugál)–Boll, Franziska (német) 4:0 j.n.
Ionescu, Robles (román, spanyol)–Falck, Karlsson (svéd) 4:0 (5, 7, 11, 9)
Ma Lung, Vang Csü-csin (kínai)–Dzseong Jung Szik, Li Szang Szu (dél-koreai) 4:2 (–7, 6, 5, –8, 6, 9)
Liang Csin-kun, Lin Kao-jüan (kínai)–Ho Kvan-kit, Vong Csün-ting (hongkongi) 4:0 (9, 12, 7, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik