Asztalitenisz-vb: a Majoros, Bálint kettős a főtáblán

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 16:31
A Majoros Bence, Bálint Bernadett kettős simán győzött a selejtező második fordulójában, ezzel kvalifikálta magát a főtáblára.

A délelőtti programban az első akadályt sikerrel vette a Majoros Bence, Bálint Bernadett páros – amely egyébként a budapesti vb első magyar résztvevője volt –, a selejtező második fordulójában pedig az algériai Sami Keruf, Linda Lograibi duóval szemben már a főtáblára jutás volt a tét. A két magyar játékos korábban még nem játszott együtt, emiatt saját bevallásuk szerint az első meccsen becsúszott néhány hiba, ám – mint mondták – ez biztosan jobb lesz. Nos, sok idő nem volt a javítgatásra, de szerencsére az algériaiak ellen erre nem is volt feltétlenül szükség, nem egészen negyedóra alatt a nap egyik legsimább magyar győzelmét aratták, amivel egyben kvalifikálták magukat a főtáblára.

„Az volt az elvárás, hogy ott legyünk a főtáblán, ami sikerült is, s érzésem szerint jól is játszottunk” – mondta elégedetten Bálint Bernadett, amit Majoros Bence azzal egészített ki, „ez a mérkőzés remek visszajelzés volt mindkettőnknek, hogy, bár most állt össze a párosunk, képesek vagyunk a fejlődésre”.

Ezzel az is eldőlt, hogy a vegyes párosok hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben három magyar duó érintett, az eleve a legjobb 64 között rajtoló Szudi Ádám, Pergel Szandra és Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettőshöz a Majoros Bence, Bálint Bernadett egység is csatlakozott.

ASZTALITENISZ-VB
VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Majoros Bence, Bálint Bernadett–Keruf, Lograibi (algériai) 3:0 (6, 3, 6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik