Wenger „visszalőtt" a Barcelonának a 16 éves tehetség ügyében

Vágólapra másolva!
2011.02.25. 18:12
Sandro Rosell, a Barcelona elnöke „kicsit tisztességtelennek" érzi, hogy az Arsenal labdarúgócsapata szerződteti Jon Miquel Toral Harpert, a katalánok spanyol-angol középpályás tehetségét. Nyilatkozatára gyorsan megkapta a választ – Arsene Wenger teljesen jogszerűnek tartja az angol klub eljárását.
ÖSSZEÁLLÍTÁS TORALRÓL

ÖSSZEÁLLÍTÁS TORALRÓL

A 16 éves középső középpályást hatalmas tehetségnek tartják, és Toral kitűnő képességei – remek felépítés, passzjáték és gyorsaság – szemet szúrtak az Arsenal megfigyelőinek.

A londoniak kihasználták azt, hogy az angol klubok már 16 éves labdarúgóknak is profi szerződést kínálhatnak – így Toral a szezon végén 350 ezer eurós nevelési költségtérítésért Arsene Wenger csapatához szerződik. Nem ő az első, aki ezt az utat járja be, elég Cesc Fabregas, Fran Mérida és Ignasi Miquel (aki végül a Cornellából szerződött Londonba) példáját említeni...

Sandro Rosell elnök a két csapat BL-mérkőzésén személyesen is kifejezte nemtetszését az angoloknak, „kicsit tisztességtelennek" nevezve az eljárásukat.

„Két filozófia van: a miénk az, hogy befektetünk a La Masiába, a másik meg az, hogy elhalásszuk a kinevelt játékosokat 15 évesen, mint az Arsenal" – nyilatkozta csütörtökön.

„Elfelejtik, hogy ez a srác angol anya gyermeke. Angol útlevele van, és nyáron csatlakozik hozzánk – nem tettünk semmi illegálisat. Elfelejtik azt is, hogy minket is sok játékos elhagy, miután más klubok is kihasználják ezt a lehetőséget. Minden jogszerű volt, amit tettünk. Szeretem Barcelonát, szeretem Katalóniát, de miért kellene lemondanunk egy félig angol, félig spanyol játékosról, aki hozzánk akar igazolni, és az igazolás jogi háttere teljesen rendben van?" – vágott vissza Wenger.

„Nem szeretném részletesebben kommentálni Rosell nyilatkozatát. Csak annyit mondok: érdemes azt is megnézni, hogy honnan kerülnek a játékosok a Barcelona akadémiájára. Ha ezt megteszik, akkor beszélhetünk a kérdésről..." – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik