Wenger lezárná a Fabregas-kérdést

Vágólapra másolva!
2010.07.18. 10:09
null
Alighanem Cesc Fabregas (balra) az előttünk álló szezonban is az Arsenal mezét öltheti magára <br />(fotó: Action Images)
Arsene Wenger, az Arsenal labdar&uacute;g&oacute;csapat&aacute;nak menedzsere lez&aacute;rn&aacute; a Cesc Fabregas k&ouml;r&uuml;li &aacute;tigazol&aacute;si pletyk&aacute;k sor&aacute;t. Wenger hangs&uacute;lyozta, visszautas&iacute;tott&aacute;k a Barcelona aj&aacute;nlat&aacute;t a k&ouml;z&eacute;pp&aacute;ly&aacute;s&eacute;rt, &eacute;s nem &aacute;ll sz&aacute;nd&eacute;kukban eladni a csapatkapit&aacute;nyt.

 

„Le kellene zárni ezt a történetet, Cesc a csapatkapitányunk, nagyon fontos a számunkra, és meg akarjuk tartani” – mondta Wenger. Fabregasért 30 millió fontos ajánlatot utasított vissza a londoni klub, és Sandro Rosell, a Barcelona új elnöke is megjegyezte, 2010-ben aligha valósul meg az átigazolás. Ennek ellenére továbbra is tartja magát a pletyka, hogy a katalánok még nem adták fel az Európa- és világbajnok játékos megszerzését.

KÉRDÉSEK A HÁTSÓ ALAKZATBAN

Az Arsenalnál három védőnek is lejárt a szerződése, és úgy tűnik, hogy Arsene Wenger nem különösebben marasztalja sem William Gallast, sem Mikael Silvetrét, sem Sol Campbellt.

„Azt hiszem, hogy Gallas és Silvestre máshova igazol, Sol Campbell pedig jövőjéről pedig egyelőre szintén keveset tudni" – mondta röviden a három játékosról a szakember. Angol források szerint Gallas iránt a Juventus és a Panathinaikosz érdeklődik, míg honfitársa a spanyol Málagában köthet ki.

Wenger cáfolta, hogy az „ágyúsok" szeretnék megszerezni a kapus Mark Schwarzert a londoni rivális Fulhamtől. A menedzser elmondta, hogy még nem döntött róla, ki lesz az első számú kapus a szezonban.

„Mi csak a saját viselkedésünket tudjuk befolyásolni, és folyamatosan ugyanazt a hozzáállást tanúsítottuk: visszautasítottunk minden tárgyalást Fabregas távozásáról. Nagyon fontos megmutatni, attól még, hogy valamelyik csapat akar tőlünk egy játékost, mi még nem adjuk oda.”

„Az Arsenal megsértve érzi magát. Nem akarják meghallgatni az ajánlatunkat és nem teszik elérhetővé a játékost az átigazolási piacon” – mondta Fabregasról Rosell a Catalan TV3 nevű csatornának, ugyanakkor szerinte az „ágyúsok” ezzel csak halogatják a játékos „hazaigazolását”.

„Fabregas érkezni fog – ha nem most, akkor jövőre. Az viszont biztos, hogy nem veszítjük el a józan ítélőképességünket csak azért, hogy leszerződtessük, nincs az a részvényes, aki kifizet 60-70 millió eurót érte” – nyilatkozta a katalán klubelnök.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik