WBA: elköszönt, mégis marad a rutinos kapus a klubnál

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 18:48
null
Boaz Myhill kapusedzőnek állt, s maradt a WBA-nál (Fotó: AFP)
A 19-szeres walesi válogatott Boaz Myhill szerződése a nyáron lejárt a West Bromnál, most bejelentette a visszavonulását, hogy a klub kapusedzője lehessen.

 

A 36 esztendős Myhill 2010-ben a Hull Citytől igazolt a West Bromhoz, azóta egy, a városi rivális Birmingham Citynél eltöltött kölcsönidényt leszámítva végig a WBA-nál szerepelt, annak ellenére is, hogy a 2015–2016-os idényt leszámítva nem volt kezdőkapus.

Myhill 63 bajnoki, összességében 85 tétmérkőzés után, szerződése lejártával most nyáron köszönt el a klubtól. Akkor még úgy tűnt, nem hagy fel a futballal, most viszont másként döntött.

„Egy pillanatig sem haboztam, amikor Gary Walsh megemlítette a lehetőséget. Korábban is szerettem volna kapusedzőnek állni, de egyelőre nem gondoltam erre az eshetőségre – már csak azért sem, mert Mark Naylor (a WBA korábbi kapusedzője – a szerk.) jó ideje itt volt már, s nem gondoltam, hogy mostanság távozik. Az egyik legizgalmasabb dolog a mostani feladatomban, hogy mindenféle korosztállyal együtt dolgozunk, ez pedig igazán változatos kihívásokat jelent” – idézte a WBA honlapja Myhillt, aki ezek alapján az akadémistáktól kezdve, egészen az angol másodosztályban szereplő profi csapat kapusaiig mindenkivel foglalkozik majd.

Érdekesség, hogy Myhill a harmadik briminghami „nagy csapat”, az Aston Villa utánpótlásában pallérozódott. 2000 és 2003 közt három idényen át a Premier League-csapat keretéhez is tartozott, ám tétmérkőzésen nem kapott lehetőséget nevelőegyesületénél.

Mindezek alapján nem nehéz kitalálni, melyik lehet a walesi válogatott kapus kedvenc angliai városa. A kedvenc csapatát viszont annál inkább...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik