Videó: amikor Ferguson sem hitte el, milyen gólt lőtt Henry

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.18. 09:48
null
Meggyűlt a Manchester United védőinek baja Thierry Henryval (Fotó: AFP)
Élő sportesemények nélkül ismét úgy döntöttünk, visszaforgatjuk az idő kerekét, s előveszünk egyet a sportpályán látott korábbi nagy jelenetek közül. Ezúttal 2000-ig megyünk vissza, a főszereplő nem más, mint a ma már a Montreal Impact vezetőedzőjeként dolgozó Thierry Henry!

2000 októberében járunk, az Arsenal a Manchester Unitedet fogadja – még a régi stadionban, a Highburyben. A Sir Alex Ferguson vezette „vörös ördögök” hat mérkőzés után veretlenek voltak az idényben, így a tabella élén álltak – mögöttük a Leicester City és az Arsenal sorakozott.

Egyetlen gól elég volt a mérkőzés eldöntéséhez: Thierry Henry a 30. percben, a tizenhatos előterében a kapunak háttal, védővel a nyakában megkapta a labdát, felpörgette magának, és egyből kapura is tűzte – a többiekkel együtt a kapuban álló Fabien Barthez sem számított erre a megoldásra, így csak nézte, ahogyan a labda a bal felső sarokba csapódik.

A The Guardian beszámolója szerint Ferguson is hitetlenkedve nyilatkozott a gólról a meccs után. „Semmit sem tehetsz egy ilyen góllal. Nem hittem el.”

A forduló végére már csak a Leicester City maradt veretlen a Sunderland elleni döntetlenjével, így a „rókák” kerültek a tabella élére. A Manchester United és az Arsenal ebben a sorrendben, 15-15 ponttal állt a második és a harmadik helyen – csupán a gólkülönbség döntött a manchesteriek javára.

Az idény végén azonban az MU örülhetett a bajnoki címnek, az Arsenal tízpontos hátrányban a második helyen „futott be”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik