Videó: a vitás gól után Bielsa utasította csapatát, hogy ne védekezzen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 17:15
Egészen hihetetlen jelenetek szemtanúi lehettek azok, akik megnézték vasárnap a Leeds United–Aston Villa angol másodosztályú (Championship) bajnoki mérkőzést. Az 1–1-es végeredménnyel biztossá vált, hogy a Sheffield United feljut a Premier League-be, viszont a két, egykor szebb időket is megélt csapat nem a remek játékkal hívta fel magára a figyelmet…

A találkozó 72. percében szürreális dolog történt: a Leeds egyik játékosa, Tyler Roberts ki akarta rúgni a labdát a pályáról egy sérülés miatt. Eddig rendben is vagyunk.

Igen ám, de a labda nem hagyta el a játékteret, így Roberts csapattársa, Mateusz Klich megindult vele a Villa kapuja felé, és be is vette.



Erre a vendégek természetesen letámadták a lengyel játékost, óriási vita tört ki a pályán és a kispadoknál is. Marcelo Bielsa azonban közbelépett, és csapata gólját látván utasította tanítványait, hogy hagyják egyenlíteni az Aston Villát. A birminghamiek meg is tették ezt, így 1–1 lett a végeredmény.



A dolog azért is érdekes, mert mindkét gárda a Premier League-be való feljutásért harcol,a döntetlennel pedig biztossá vált a „nevető harmadik”, a második helyen álló Sheffield United élvonalba kerülése. A Leeds és az Aston Villa az osztályozón még kiharcolhatja a feljutást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik