Az utóbbi időben tévés szekértőként dolgozó Mourinho ismét csapatot kap a Premier Legaue-ben (Fotó: AFP)

Mint arról korábban beszámoltunk, az argentin tréner és a Spurs öt év után búcsút intett egymásnak. Pochettinót keddre válságértekezletre hívta Daniel Levy klubelnök, és a abban maradtak a felek, hogy külön folytatják. A menedzser segítői, Jesús Pérez, Miguel d’Agostino és Antoni Jiménez is távoztak a Tottenhamtől.

Az argentin tréner kirúgása után már arról szóltak a hírek a brit sportmédiában, hogy a legesélyesebb személy Pochettino pótlására nem más, mint José Mourinho. A portugál szakembernek 2018 decembere óta nem volt csapata, akkor menesztették a Manchester United kispadjáról.

A Spurs menedzseri posztjára felvetődött még Massimiliano Allegri, illetve a Bournemouth-tréner, Eddie Howe neve is, ám a klub Mourinhóban látta a megfelelő utódot.

Jose Mourinhót az elmúlt hónapokban több csapattal is szóba hozták, többek között a Bayern Münchennel, a Borussia Dortmunddal, illetve a Real Madriddal is, ám az előbb felsoroltak közül egyiket sem kezelte ennyire kiemelten a brit média, ebből lehetett arra következtetni, hogy valóban ő lesz a Spurs következő menedzsere.

Mourinho a 2022–2023-as idény végéig írt alá a klubnál, amely szerda reggel jelentette be hivatalosan a szerződtetését.

„José személyében megszereztük a labdarúgás történetének egyik legsikeresebb edzőjét. Nagyon tapasztalt, és inspirációt tud jelenteni a csapat számára. Minden klubbal elért valamit, amelyet irányított. Reméljük, hogy hitet és energiát hoz az öltözőbe az érkezése” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Daniel Levy.

Izgatott vagyok, hogy egy olyan klubhoz csatlakozhatok, amely nagy múltú és szenvedélyes szurkolótábora van. A csapat kvalitása, illetve az akadémia is izgalommal tölt el. Az ezekkel a játékosokkal való közös munka vonzott engem a csapat kispadjára.mondta José Mourinho első nyilatkozatában a Spurs menedzsereként.